Владика Діонісій відзначив 45-ліття священства у Генеральному осідку отців-василіян у Римі
  • Суб, 09/12/2017 - 10:30

8 грудня 2017 року в церкві Христа Царя отців-василіян, владика Діонісій Ляхович відзначив своє 45-ліття священства.

Літургію співслужили  о. Генезій Віомар, Протоархимандрит Чину Святого Василія Великого, о. Маврикій Попадюк, настоятель та о. Йоанікій Чверенчук, Головний консультор.

У своїй проповіді владика пригадав своє священиче покликання, дорогу до священства та служіння. Завдяки прикладу Пречистої Діви Марії, яка на поклик Божий відповідала: "Так. Ось я Господи", преосвященний владика Діонісій старався її в цьому наслідувати та через всі життєві ситуації довіряв себе проводові Святого Духа. Єпископ звернув увагу на саме свято Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, яке у візантійському календарі не згадується, але тим не менше шанується і святкується. "Часте вживання префіксу "пре" у словах, котрими звертаємось чи описуємо титули і чесноти Пресвятої Богородиці (пресвята, преславна, пречиста, преблагословенна, пренепорочна), вказують на те, що вона в нашому народі є дуже шанована і до неї найчастіше ми прибігаємо за допомогою," - зазначив проповідник.

Вкінці Божественної Літургії отці та вірні подарували арихиєрею квіти і дякували за його старання і батьківське служіння по всій Італії. Зокрема вірні подякували за пастирську опіку, пригадавши момент, коли в 1999 році, на їхнє прохання та через клопотання о. Порфирія Підручного, владика Діонісій отримав дозвіл від Конгрегації Східних Церков відправляти Богослужіння для вірних в цій монастирській церкві. У цій церкві до сьогодні численні вірні знаходять затишок та вислуховування своїх потреб духовних, а часто і матеріальних. Подякували за його проповіді і цікаві статті в журналах "До світла", за його теплі й щирі слоа та любов, які водночас йому дарують їхні вдячні серця.

Повідомила сестра Євсевія Мудранинець, СНДМ