Вперше в історії музеї Ватикану очолить жінка
  • Втр, 26/07/2016 - 16:44

Італійка Барбара Ятта офіційно вступить на посаду 4 грудня цього року, змінивши Антоніо Паолуччі, який займав пост директора з 2007 року.

В даний час 54-річна Ятта очолює кабінет естампів Апостольської бібліотеки Ватикану. Однак, як розповів журналістам Паолуччі, останні півроку жінка-історик знаходилася біля нього, готуючись взяти в свої руки кермо правління знаменитими музеями. Барбара Ятта народилася в 1962 році в Римі. У 1986 році захистила дисертацію з історії малюнка,  гравюри і графіки в римському університеті «Ла Сап'єнца». Стажувалася за кордоном, зокрема в Англії, Португалії і США, повідомляє італійський сайт Artemagazine. В 1981-1996 роках працювала в Національному інституті графіки, займаючись реставрацією і каталогізацією. У 1996  році очолила кабінет естампів Ватиканської бібліотеки.

Антоніо Паолуччі у свій час був міністром культури Італійської республіки, очолив ватиканські музеї за указом Папи Бенедикта XVI в 2007 році. За роки директорства він зміцнив зв'язки музеїв з низкою інших установ культури в різних країнах світу. Ватиканські музеї входять у п'ятірку найвідвідуваніших музеїв світу: щорічно в них буває близько 6 млн. чоловік.