Вулицями Нью-Йорка пройшла найбільша в історії міста Євхаристійна процесія
  • Чтв, 01/06/2023 - 12:02

Вулицями Нью-Йорку, США, пройшла найбільша в історії міста процесія з Пресвятими Дарами. 27 травня, у надвечір’я Зіслання Святого Духа тисячі людей вийшли на вулиці, читаючи молитви і співаючи пісні прослави.

За підрахунками місцевої поліції, участь в процесії взяло понад 4000 осіб. Очолив процесію єпископ-помічник нью-йоркської єпархії Джозеф Еспайлат. Хода з Пресвятими дарами пройшла головною вулицею міста – Манхеттеном та до Таймз Сквер. Зібрані священники, монахині та миряни молились за прощення гріхів мешканців міста та усього світу. Темою молитовної події було гасло: «Це місто належить Ісусові Христові!».

Організатором процесії був Іспанський католицький харизматичний центр, що розташований в Бронксі – частині парафії св. Антонія Падуанського. Учасники вирушили з площі Father Duffy Square до Times Square, а через дві години процесія завершилась у катедрі св. Патрика, де була відправлена Літургія.

Як зазначив о. Шейн Джонсон з парафії св. Антонія, багато в кого Нью-Йорк асоціюється із багатьма антикатолицькими подіями, як наприклад, гучні маніфестації за аборти чи марші ЛГБТ, проте у місті насправді живе набагато більше віруючих осіб, які сповнені пошани до зачатого життя. «Коли більшість мовчить, а невелика меншість дуже гучна, то складається враження, що віра померла, однак я переконаний, що перемога нашого Господа в серцях Його дітей є набагато більшою, ніж здається», - переконує священник.

Як інформує CNA, Євхаристійна процесія була організована в рамках Національного Євхаристійного відродження Церкви. Наступна процесія запланована на урочистість Божого Тіла, в неділю 11 червня.