Залужний у великому інтерв’ю про надію на Бога та шлях до перемоги
  • Птн, 16/06/2023 - 17:19

«Я сподіваюсь, що Бог буде на нашій стороні», – сказав головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Генерал дав ексклюзивне відеоінтерв’ю спецпроєкту журналіста Дмитра Комарова вперше за рік війни. У ньому він розповідає, як особисто проходив різні етапи війни. Як зустрів війну, за що йому болить серце та кого досі не може видалити зі списку контактів у телефоні.

Валерій Залужний відомий українцям як «Залізний генерал». Про його розум говорить увесь світ, а талант у військовій справі визнали навіть вороги у Росії.
Що говорить головнокомандувач ЗСУ про війну: «Багато чого не вистачає, і я бачу, що потрібно для цього зробити. Але знаю точно, що до перемоги ще дуже великий шлях. Дуже великий і складний. І я сподіваюся, що Бог буде на нашій стороні і перемога буде обов’язково за нами. Але станом на сьогоднішній день, те, що відбувається, і те, що ми тримаємося – це українські люди. Український солдат, український сержант, український офіцер, які щодня гинуть, які щодня калічаться, але тримають свої позиції. Десь важче, десь легше. І сьогодні вони роблять цю перемогу». Також під час розмови поділився деякими військовими таємницями, які зараз вже можна озвучувати.

Також він отримує листи від дітей, які пишуть про перемогу, про повернення додому – у Маріуполь, Донецьк. «Листи дітей надихають до сліз», – розповідає Залужний.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ у своїх зверненнях та привітаннях до українців нагадує про надію на Бога, молитовну підтримку солдат, які на фронті. Він наголошує, що Бог на нашому боці, тому світло обов’язково переможе темряву.

Також, окремі фрагменти інтерв’ю увійшли до документального проєкта журналіста «Рік», який показали 24 лютого — на річницю початку повномасштабного вторгнення.