10 надихаючих католицьких цитат про батьківство
  • Нед, 16/06/2024 - 10:03

Щороку у День Батька ми визнаємо та дякуємо батькам у нашому житті.

Це день вшанування всіх чоловіків, які люблять і жертвують заради інших, і пам’яті про любов, яку кожен із нас отримує від Бога Отця. Незалежно від того, чи пишете ви листівку до Дня Батька, чи розмірковуєте про велике покликання бути батьком, ось 10 цитат католицьких діячів і творів про батьківство:

 

Папа Франциск:

“Кожній сім’ї потрібен батько — батько, який розділяє радість і біль своєї сім’ї, передає мудрість своїм дітям і пропонує їм тверде керівництво та любов”.

 

Святий Іван Павло ІІ:

“Відкриваючи та переживаючи на землі саме батьківство Бога, людина покликана забезпечити гармонійний і єдиний розвиток усіх членів сім'ї“.

 

Папа Бенедикт XVI:

“Бог є батьком, який ніколи не покидає своїх дітей, люблячим батьком, який підтримує, допомагає, вітає, прощає, рятує, з вірністю, яка значно перевершує людську вірність, відкриваючи вічний вимір”.

 

Папа Франциск:

“Хороший батько вміє чекати і вміє прощати з глибини свого серця. Звичайно, він також вміє твердо виправлятися: він не слабкий батько, покірливий і сентиментальний. Батько, який вміє виправляти, не принижуючи, – той, хто вміє захистити, не шкодуючи себе”.

 

Г.К. Честертон:

“Бог обирає звичайних чоловіків для батьківства, щоб здійснити свій надзвичайний план”.

 

Отець Лаврентій Ловасик:

“Батьківство — це покликання в служінні Богу, до якого не слід ставитися легковажно, а з серйозною рішучістю серйозних чоловіків”.

 

Катехизм Католицької Церкви, п. 2214:

“Боже вітцівство є джерелом людського вітцівства; саме воно є підставою поваги до батьків”.

 

Святий Іван Павло ІІ:

“Любов до дружини як матері їхніх дітей і любов до самих дітей є для чоловіка природним способом розуміння та здійснення власного батьківства”.

 

Св. Вікентій де Поль:

“Чоловік молитви здатний на все”.

 

Слуга Божий отець Джон Хардон:

“Св. Йосиф є божественним зразком людського батьківства”.

 

За матеріалами CNA.