2014 Відбулася професійна проща до Зарваниці працівників пенсійного фонду
  • Пон, 03/11/2014 - 13:36

2 листопада понад 600 працівників пенсійного фонду України в Тернопільській області зібрались на другу професійну прощу до Марійського духовного центру Зарваниця. Паломництво відбулося з нагоди професійного свята. Божественну Літургію у Соборі Матері Божої Зарваницької очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк.

Архиєрей привітав прочан і подякував їм за те, що не пошкодували часу і своє професійне свято вирішили відзначити у духовному центрі. Запевнив їх, що Господь сторицею винагородить за їхні труди. Владика освятив спеціально виготовлену хоругву і образочки. Хоругву вручив начальнику головного управління ПФУ в Тернопільській області Ларисі Хомі. Вона ж у своє чергу сказала: «Цю прощу ми жертвуємо за мир і спокій в Україні. Просимо Бога, щоб давав сили і настановляв нас на державницькі справи для пенсійного забезпечення громадян області».

Після Літургії відбулось освячення води і церковної атрибутики. Відтак разом з о. Миколою Медюхом, сотрудником Собору Зарваницької Матері Божої, усі молились Хресну дорогу, згадуючи загиблих за Україну воїнів.

Прочани відвідали усі церкви, молились і прикладались до мощей св. Івана Хрестителя, блаженного владики Величковського. На завершення відвідали парафіяльний храм Пресвятої Трійці, де поклонились чудотворній Зарваницькій іконі.

«Доброю традицією у нашій архиєпархії стало проведення професійних прощ до Зарваниці, - розповідає Анна Зварич, голова комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. - Цього року їх було одинадцять. Кожна проща проводилась або напередодні, або в день професійного свята. Ми особливо молились за Україну, за мир і щоб усі могли добре, з християнським духом виконувати свої професійні обов`язки».