75-ліття медичного коледжу відзначали у храмі Святих Кирила і Методія
  • Пон, 22/12/2014 - 22:15

В неділю 21 грудня 2014 року 75 років з дня заснування виповнилося Івано-Франківському базовому медичному коледжу. Це один із найстаріших на Прикарпатті медичний навчальний заклад. Відзначення такого немаленького ювілею мало особливий характер. Непроста політична ситуація у нашій державі вплинула на плани святкувань і тому колектив керівництва, студентів та викладачів вирішили «молитовно» відзначити цей день історії.

Всі зібралися у монастирському храмі Святих Кирила і Методія, де спеціально для викладацького і студентського колективу було відслужено подячну Божественну Літургію. У проповіді о. Йосафат Бойко, ВС, капелан коледжу, він же настоятель монастирського храму, цитуючи недільне читання апостола, нагадав всім, що повинні дякувати Богові, що зробив нас «гідними мати участь у спадкоємстві святих у світлі» (Кол 1,12), а тому всі повинні прислухатися до запрошення Господа у цьому житті. «Господар з євангельської притчі є образом Господа, який кличе, запрошує кожного з нас брати участь у «його вечері, трапезі», у його житті і місії на цій землі, кличе працівників медичної сфери «бути добрим інструментом у руках Господніх», гідно виконувати медичне служіння, але Господь ніколи і нікого не може заставити щось робити. Він завжди запрошує, а вже від доброї волі людини залежить відповісти на це запрошення чи знайти собі причину, щоби знехтувати запрошенням, не будь-кого, а самого Господа» - сказав капелан.

Після Божественної Літургії, в часі якої викладачі і студенти мали можливість приступити до святої Сповіді і Причастя, зі словом подяки звернувся п. Володимир Стасюк, директор медичного коледжу і побажав всім мирного неба і міцного здоров’я.

Більше про медичний коледж: http://mc.if.ua

Посвята у студенти у медичному коледжі:  https://www.youtube.com/watch?v=n9KLYSPpYiY

Прес-центр парафії