Афрін: молодих християн викрадають і змушують воювати
  • Пон, 05/02/2018 - 12:23

Все більше молодих християн на північному сході Сирії викрадають, щоб змусити їх воювати з турецькою армією на боці курдських формувань. Про це заявила Всесвітня рада арамійців, яка об'єднує сирійських і ассірійських християн.

Джерела серед християн Афрін повідомляють на умовах анонімності, що після початку турецької операції в цьому регіоні курдські Загони народної самооборони (YPG) посилили тиск на місцевих християн.

Так, 19 січня було викрадено сім молодих християн: четверо вірмен і трьох арамейців (сирійців). Ще два арамейці були захоплені кількома днями пізніше на шляху до університету міста Хасак.

Після напружених переговорів шестеро з семи, захоплених 19 січня, були відпущені. Про долю 20-річного хлопця на ім'я Саліб, якого схопили в магазині міста Камишли, нічого не відомо. «Вони кожен день говорять нам, що «скоро» звільнять його, - розповів один з друзів Саліба. - Потім вони кажуть «сьогодні ввечері», потім - «завтра вранці». Після того як пройшло десять днів, ми перестали вірити цим порожнім обіцянкам і дуже хвилюємося за нього».

У християнській громаді побоюються, що молоді люди, такі як Саліб, могли бути насильно включені до складу курдських формувань, які воюють в Арфіні з турецькою армією. За інформацією Ради арамійців, брати зброю до рук примушують навіть зовсім юних хлопців, які не пройшли жодної військової підготовки.