Біблія

  • Субота, Серпень 24, 2013 - 16:21

    22 І зараз же спонукав учнів увійти до човна й переплисти на той бік раніше від нього, тим часом як він відпускав народ.

    23 І коли відпустив народ, пішов на гору помолитися на самоті. Як звечоріло, він був там сам один.

    24 Човен уже був посеред моря і його кидали хвилі, бо вітер був супротивний.

    25 О четвертій сторожі ночі (Ісус) прийшов до них, ступаючи морем.

    26 Учні, побачивши, що він іде морем, жахнулись. “То привид!” – заговорили й закричали з переляку.

    27 Та Ісус тієї ж миті мовив до них: “Заспокойтесь, – це я, не страхайтеся!”

  • Неділя, Серпень 18, 2013 - 01:32

    Переображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

    Євангеліє від Матея 17,1-9

     

  • П'ятниця, Серпень 16, 2013 - 17:17

    Неділя 8-ма після Зіслання Святого Духа

  • Субота, Серпень 10, 2013 - 12:54

    У сьому неділю по Зісланні Святого Духа читається Євангеліє від Матея про оздоровлення двох сліпців і німого біснуватого (Мт 9,27-35).

    Пропонуємо коментар деяких Святих Отців та давньохристиянських письменників на даний євангельський уривок.

     

    27. І як Ісус відходив звідти, слідом за ним пустилися два сліпці й кричали: «Помилуй нас, сину Давидів!»

    Сліпці прозріли, тому що мали віру

  • Неділя, Серпень 4, 2013 - 15:02

    Коли кілька місяців тому Мауро Перані, професор давньоєврейської мови Болонського університету, виявив в університетській бібліотеці найдавніший у світі повний сувій Тори, що датується XII-XIII століттями, це стало справжньою сенсацією, яка шокувала науковий світ. Сама по собі історія сувою, який кілька століть лежав у всіх перед очима, нагадує захоплюючу фабулу одного з романів Умберто Еко. Для Перані відкриття такого масштабу зовсім не випадковість: у листопаді 2012 року Єврейський університет в Єрусалимі присвоїв йому за наукові заслуги ступінь почесного доктора.

  • Субота, Серпень 3, 2013 - 18:13

    Неділя 6-та по Зісланні Святого Духа

    Євангеліє від Матея 9, 1-8

     

  • Субота, Серпень 3, 2013 - 14:50

    Пропонуємо коментар деяких Святих Отців та давньохристиянських письменників на даний євангельський уривок.

    9,1 І прибув у своє місто

    Порівняння між євангелистами

    Власним містом Ісуса євангелист Матей називає тут Капернаум. Містом, в якому Христос народився, є Вифлеєм; в якому виховувався – Назарет; а в якому постійно перебував – Капернаум.

  • Субота, Липень 27, 2013 - 16:20

    (8) 28 Коли ж він прибув на той бік, у край гадаринський, зустріли його два біснуваті, що вийшли з гробниць, але такі люті, що ніхто не міг перейти тією дорогою. 29. І почали кричати: “Що нам і тобі, Сину Божий? Прийшов єси сюди, щоб нас мучити перед часом?” 30 Оподаль же від них паслося велике стадо свиней. 31 Біси попросили його: “Як ти нас виганяєш, пошли нас в оте стадо свиней.” 32 “Ідіть” – сказав їм. І вийшли з них, і ввійшли у свиней. Тоді то все стадо кинулося з кручі в море й утопилося в хвилях. 33 А пастухи повтікали й, прибігши в місто, все розповіли, а й про біснуватих.

  • Четвер, Липень 18, 2013 - 18:47

    «Американський союз за громадянські свободи» (АСГС) пригрозив судом всім школам Кентуккі, які не заборонять роздачу Біблій учням. На думку цієї атеїстичної організації, відсутність такої заборони є антиконституційною.

    У відповідь християнська організація «Альянс на захист свободи» (АЗС) розіслала по школах лист, підписаний вісьмома адвокатами, які  співпрацюють з Альянсом, де спростовує доводи АСГС про нібито незаконність роздачі Біблій.

  • П'ятниця, Липень 12, 2013 - 17:40

    22 Світло тіла – око. Як, отже, твоє око здорове, все тіло твоє буде світле. 23 А коли твоє око лихе, все тіло твоє буде в темряві. Коли ж те світло, що в тобі, темрява, то темрява – якою ж великою буде! 24 Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні. 25 Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись.

  • Четвер, Липень 11, 2013 - 19:02

    «Дитина, яка ще перебуває в материнській утробі, є людським життям з потенціалом, а не потенціальною людською істотою», – на цьому наголосив ірландський єпископ Лімерику, який, 9 липня 2013 року, ввечері, у дієцезіяльному катедральному храмі Святого Івана очолив молитовне чування за життя.

  • Четвер, Липень 4, 2013 - 20:44

    Євангеліє від Матея 4, 18-23

     

  • Неділя, Червень 30, 2013 - 21:55

    28-29 червня відбулась зустріч у Школі духовності і євангелізації Львівської архиєпархії. Як повідомили організатори, з нагоди Року віри, який проголошений в УГКЦ, слухачі Школи мали можливість глибше пізнати історію спасіння Старого та Нового Завіту.

    Червнева зустріч була присвячена вивченню Поетичних Книг Старого Завіту. Завдяки майстерному викладу о. д-ра Юрія Щурка, слухачі мали змогу запізнати ключ до розуміння та сприйняття біблійної мудрості, сенсу терпіння та страждання, а також усвідомити безмежну Божу любов та милосердя до людини, що є вінцем Божого творіння.

  • Субота, Червень 29, 2013 - 21:23

    Контекст

                Говорячи про контекст будь-якого уривку в Євангелії від Матея, слід відзначити одну дуже характерну літературну особливість цього Євангелія, яка полягає в чергуванні певного зразка, відповідно до котрого воно побудоване. Отже, йдеться про те, що весь матеріал євангелист ритмічно уклав в такий спосіб, що блоки розповідного матеріалу, які представляють діяльність Ісуса, змінюються блоками проповідницького матеріалу (т.зв. «діяльні» та «навчальні» частини). Існує п'ять частин з великими промовами Ісуса:

  • Субота, Червень 22, 2013 - 23:22

    У Національному університеті «Острозька академія» відбулася VI Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для дітей дошкільного віку та учнів 1-8 класів загальноосвітніх шкіл України, присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі.

  • П'ятниця, Червень 21, 2013 - 11:41

    Євангеліє від Йоана 7,37–52; 8,12.

  • Середа, Червень 12, 2013 - 20:25

    Контекст

  • Субота, Червень 8, 2013 - 12:30

    Американська некомерційна організація «Talking Bibles International» (TBI) винайшла пристрій для прослуховування аудіо-Біблії, який працює від сонячної енергії.

    Пристрій обладнаний потужним динаміком, який дозволяє аудиторії до 200 осіб слухати Слово Боже. Сонячна батарея розташована в задній частині пристрою і заряджається за чотири години, дозволяючи користуватися ним упродовж двох годин. Аудіо-Біблія також може заряджатися від електрики. Пристрій коштує 35 доларів.

  • Субота, Червень 8, 2013 - 12:30

    Фрагменти сувоїв Мертвого моря виставили на аукціон, що дає приватним особам і релігійним організаціям можливість стати частиною біблійної історії – якщо вони зможуть заплатити вказану суму.

  • П'ятниця, Червень 7, 2013 - 12:25

    1 Переходивши, побачив Ісус чоловіка, зроду сліпого. 2 Запитали його, отже, учні його: «Учителю, хто згрішив? Він - чи батьки його, що сліпим він уродився?» 3 «Ані він не згрішив, ані батьки його, - відказав Ісус, - але щоб ділам Божим виявитись на ньому! 4, Поки дня, маємо виконувати діла того, хто послав мене, - бо ніч надходить, за якої ніхто не зможе діяти. 5 І поки я у світі - я світло світу.» 6 Сказавши те, сплюнув на землю, спого-товив слиною глей і помастив глеєм очі сліпому. 7 До нього ж сказав: «Іди, вмийся в купелі Силоамській», - що у перекладі означає: «Зісланій».

Сторінки