Новини

  • 18 Червень 2024 (12:30)

    13 червня Конституційний суд Туреччини ухвалив рішення на користь виконавчої влади, яка обмежила права християн та ухвалила рішення депортувати 9 іноземних християн за звинуваченнями у місіонерській діяльності. Як повідомляє Альянс захисту свободи, вони отримали від держави так званий код «N-82», який означає «загрозу національній безпеці».

    Цікаво, що колегіальний суд ухвалив негативний для християн вердикт з мінімальною перевагою, хоча раніше ця більшість була абсолютною. Келсі Зорзі, директор із захисту глобальної релігійної свободи, так прокоментувала це рішення:

  • 18 Червень 2024 (12:09)

    Для всіх Церков, віруючих людей різних конфесій і релігій незалежна Україна є синонімом релігійної свободи. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму традиційному воєнному відеозверненні у 122-й тиждень великої війни, яка щодня забирає десятки людських життів в Україні.

    Предстоятель наголосив, що цей тиждень вкотре відзначився військовими злочинами росії проти мирного населення України.

  • 17 Червень 2024 (19:51)

    “Бенедикт зрікся через свою чесність”, — сказав Франциск в інтерв’ю Хав’єру Мартінесу-Брокалю, представнику Ватикану для іспанської щоденної газети ABC. У понеділок римська щоденна газета La Repubblica опублікувала фрагмент книги "Il successore. I miei ricordi di Benedetto XVI" (Наступник. Мої спогади про Бенедикта XVI), виданої видавництвом Marsilio і тепер доступної в італійських книгарнях. Книга стала результатом трьох розмов між аргентинським Папою та автором, які відбулися у період із липня 2023 року до січня 2024 року.

  • 17 Червень 2024 (19:28)

    17 червня Отець і Глава УГКЦ відвідав дитячий будинок сімейного типу «Милосердя» в с. Деменки на Полтавщині. Цим будинком вже понад 10 років опікуються монахині Згромадження святого Вікентія.

    У межах візиту Блаженніший Святослав очолив Літургію в домі «Милосердя». Під час проповіді Предстоятель висловив вдячність Господу Богові та сестрам, які опікуються дітьми в цьому закладі.

  • 17 Червень 2024 (19:27)

    У своїй промові, виголошеній під час Саміту миру у Швейцарії, кардинал Паролін підкреслив готовність Святого Престолу підтримати можливі ініціативи, спрямовані на допомогу тим, хто найбільше постраждав від війни.

     

  • 17 Червень 2024 (15:47)

    Завдяки впровадженню найкращих міжнародних стандартів, у Ватикані зростає прозорість у фінансовій сфері, а комплекс заходів контролю дає свої плоди доброчесності.

     

    У понеділок, 17 червня 2024 р., у Ватикані оприлюднено рапорт Управління Фінансової інформації та нагляду (ASIF) про діяльність цього органу фінансового контролю за 2023 рік. У ньому йдеться, зокрема, про зростання співпраці з міжнародними партнерами задля того, щоб впроваджені практики відповідали міжнародним стандартам.

    Ключові показники, які вказують на зріст

  • 17 Червень 2024 (15:08)

    16 червня завершився Саміт миру у Швейцарії, який зібрав представників 101 держави та міжнародної організації заради досягнення справедливого і стійкого миру для України. Протягом останніх місяців було виголошено дуже багато заяв із сподіваннями на цю подію та очікуванням широкого міжнародного консенсусу щодо російсько-української війни.

  • 17 Червень 2024 (13:57)

    З нагоди повернення до патріаршого осідку в Багдаді, кардинал Сако зазначив, що християни Іраку є нащадками важливої для всього людства культури та представляють одну з найдавніших Церков.

     

  • 17 Червень 2024 (13:54)

    Благодійна організація Італійської єпископської конференції третє літо поспіль долучається до організації літнього відпочинку для дітей з країни, охопленої війною. Цього року спільноти приймуть 700 дітей.

     

  • 17 Червень 2024 (13:43)

    15 червня в Полтаві відбувся Зʼїзд молоді Харківського екзархату. Із благословення владики Василя Тучапця захід організувала екзархальна молодіжна комісія за підтримки Патріаршої молодіжної комісії УГКЦ.

    Про це повідомила пресслужба Харківського екзархату.

  • 17 Червень 2024 (13:41)

    Небайдужість ветеранів, діючих військових, членів молодіжних консервативно-націоналістичних об’єднань та християнських активістів не дозволила учасникам ЛГБТ-угрупувань провести 16 червня повноцінний гей-парад у Києві.

  • 17 Червень 2024 (13:15)

    «Молитва не тільки «ламає залізо», для неї не існує ні найглибших океанів, ні найвищих гір, бо щира молитва обіймає небо». Про це сказав архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин, звертаючись до учасників молодіжного руху «Українська молодь — Христові» під час всеукраїнської прощі до Крилоса, у суботу, 15 червня.

  • 17 Червень 2024 (13:07)

    Сьогодні я б хотів промовити на весь світ саме звідси, з Харкова: Харків стоїть! Харків бореться! Харків молиться! Бо в ньому, з ним і за нього молиться сам Син Божий до свого Небесного Отця силою і благодаттю Святого Духа. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді 16 червня 2024 року, у 7-му неділю після Пасхи, Святих Отців Першого Вселенського Собору, під час Архиєрейської Божественної Літургії на парафії Святого Миколая Чудотворця в Харкові з нагоди 10-річчя створення Харківського екзархату.

  • 17 Червень 2024 (13:02)

    2-4 серпня у Центрі Святого Сімейства з Назарету в с. Зарічани Житомирської області відбудеться курс «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла». Це триденний курс-реколекції, під час якого доктор теології Орися Уська просто і зрозуміло українською мовою допомагає пізнавати красу і глибину вчення св. Папи Івана Павла ІІ.

    Що ж таке Теологія Тіла?

  • 17 Червень 2024 (12:52)
    Філактерії, або тфілін, — це невеликі шкіряні футляри, в яких містяться мініатюрні пергаментні сувої з біблійними віршами. Релігійні євреї одягають їх під час ранкової молитви. Багато людей вважають само собою зрозумілим, що футляри та ремінці тфіліна завжди були чорними, як це визначено галахою (єврейським законом). Але дослідники провели ряд наукових тестів на 2000-річних футлярах тфілінів із Юдейської пустелі та виявили, що, всупереч загальноприйнятому єврейському закону, який зобов’язує фарбувати їх у чорний колір, до стародавніх тфілінів це не застосовувалося.
  • 16 Червень 2024 (16:07)

    У Мюнхені під проводом владики Богдана Дзюраха відбулася зустріч відповідальних за екологічні теми в єпископатах, що входять до Ради Єпископських Конференцій Європи. Серед тем, які розглядалися – негативні наслідки війни для екології. Завершилася зустріч молитвою за мир в українському катедральному соборі.

  • 16 Червень 2024 (16:01)
    Зустрічаючись у неділю з паломниками, Папа Франциск коментував притчу Ісуса, Який порівнює Боже царство із проростанням насіння, яке землероб кидає в землю, а далі воно проростає невидимо для ока. Святіший Отець зазначив, що й ми покликані наслідувати Бога, Який щедро дає нам свою благодать і терпеливо очікує, коли ми принесемо плід.
  • 16 Червень 2024 (16:00)
    Перед тим, як завершити недільну зустріч з паломниками традиційним проханням молитися за нього, Папа Франциск також закликав молитися за народи, що страждають від війни, згадавши і про Україну, а також представив нового блаженного мученика, що постраждав і від нацистів, і від комуністів, як теж скерував свою думку до ДР Конго, де знову спалахнув конфлікт.

    Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 16 червня 2024 р., Папа Франциск скерував думку до Польщі, де напередодні був проголошений блаженним священник, якого вбили прибічники комуністичного режиму.

  • 16 Червень 2024 (10:03)

    Щороку у День Батька ми визнаємо та дякуємо батькам у нашому житті.

    Це день вшанування всіх чоловіків, які люблять і жертвують заради інших, і пам’яті про любов, яку кожен із нас отримує від Бога Отця. Незалежно від того, чи пишете ви листівку до Дня Батька, чи розмірковуєте про велике покликання бути батьком, ось 10 цитат католицьких діячів і творів про батьківство:

     

    Папа Франциск:

    “Кожній сім’ї потрібен батько — батько, який розділяє радість і біль своєї сім’ї, передає мудрість своїм дітям і пропонує їм тверде керівництво та любов”.

     

  • 15 Червень 2024 (21:24)
    Проголошуючи блаженним мученика о. Міхала Рапача, кардинал Марчелло Семераро наголосив, що новий блаженний дозрів до найвищої мудрості, зрозумівши для кого потрібно посвятити себе цілого. Проповідник заохотив молодих людей, присутніх на урочистості, великодушно відповідати на християнське покликання.
     

Сторінки