Новини

  • 30 Травень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ:  1) Навіщо Богу було посилати Свого Сина Ісуса і приносити Його в жертву, якщо раніше Він посилав пророків?
    2) Якщо священики в Католицькій Церкві на Заході не можуть одружитися через те, що Ісус віддав перевагу безшлюбності заради Царства Небесного, то як потрібно дивитися на звичайних людей, які перебувають у шлюбі? Вони не йдуть за Ісусом?
    Священики присвячують себе справам Бога, а решта займаються тільки земними справами, тобто вони - зайві в очах Бога?

     

  • 21 Травень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Чи може диявол вселитися одночасно в кількох людей? Чи можуть святі одночасно перебувати в кількох місцях?

     

    ВІДПОВІДЬ: Під словом «диявол» ми можемо розуміти впалого ангела взагалі або бісів - яких, як відомо зі Святого  Письма, безліч. Таким чином, якщо один біс впливає на одну людину, то на іншу може в той же самий час впливати інший.

  • 15 Травень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Чим католицтво відрізняється від англіканства?

     

    ВІДПОВІДЬ: Англіканською Церквою називають Церкву, яка виникла в Англії після відлучення короля Генріха VIII і його відділення від Риму. Це відбулося в 1534 році. По суті, англіканство виникло як «пом'якшена» форма протестантизму, яка полягала головним чином в запереченні першості Папи Римського.

  • 14 Травень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Нещодавно я чув, як в Пакистані спалили християнина за те, що він відмовився прийняти іслам. Звичайно, це героїчна смерть. Але що відбувається, якщо християнин, який вмирає за свою віру, в момент смерті повністю не перебуває в стані благодаті як після Таїнства Сповіді? Якщо у нього на совісті є не висповідані гріхи, в тому числі і тяжкі?

     

  • 14 Травень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Що ми маємо на увазі, коли говоримо про воскресіння мертвих? Що відбувається з душею, коли людський орган пересаджують від людини, яка помирає? Чи схвалює Церква донорство органів? Якщо тіло є немов би «посудиною» для душі і його частина продовжує жити в іншій людині, незважаючи на смерть першої, то виходить, що душа померлого перебуває в стані гріха?
    І ще: чи можете дати якусь пораду, як позбутися сторонніх думок під час молитви?

  • 30 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Як я розумію, в Євангелії священиками стають лише чоловіки тому, що на Тайній Вечері присутні тільки апостоли. А жінки мали привілей побачити воскреслого Господа і сповістити про Його перемогу над смертю і гріхом ... В ту епоху жінки вважалися не дуже достовірними свідками, та й взагалі вважалися майже порожнім місцем ... А апостоли злякалися, були розчаровані після смерті Ісуса. Виходить, що саме жінкам ввірена місія проголошувати Добру Новину, і це ж немало! А церковна єрархія складена вся з чоловіків, Папу обирають чоловіки, сам Папа - чоловік ...

  • 30 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Чи справедливо, що деякі люди страждають і народжуються в злиднях? Як Бог дозволяє це?

  • 26 Квітень 2012 (00:00)

    Запитання: Чи можна контактувати з померлими родичами?

     

    Відповідь: Ще в Старому Завіті ми маємо зовсім чітку заборону будь-яких контактів з померлими.

    Вони перебувають або в Раю, або в чистилищі, або в пеклі. З тими, хто є в пеклі, неможлива абсолютно ніяка комунікація, і якщо хтось говорить про феномени спілкування з тими, хто є в пеклі, то йдеться про обман психіки, або про обман диявола.

  • 26 Квітень 2012 (00:00)

    Запитання: 26 років, жага до життя і все життя попереду: чому він помер? Хто встановлює день нашої смерті? Чи справедливо, що дехто може жити довго, а дехто – ні? Він міг би мати дітей і реалізувати стільки ідей! Невже ми маємо думати, що смерть – це нагорода, тому що зараз він у вічному житті? І якщо життя – дар Божий, чому смерть забирає цей дар? Чи бачать нас наші близькі, які померли? Чи страждають від того, що ми страждаємо? Чи шкодує мій друг, що він прожив так мало?

  • 16 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи можна християнинові займатися карате?»

     

    ВІДПОВІДЬ: В описах цього виду бойового мистецтва присутні два елементи: по-перше розвиток власних фізичних та інтелектуальних здібностей - і тут немає ніяких «протипоказань». А по-друге - згадується про «духовний розвиток людини», як про один з вимірів карате. І якщо під цим мається на увазі концепція досконалості, типова для буддизму, то це неприйнятно для християнина.

  • 16 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Яка різниця між блаженними і святими Католицької Церкви? І чим Отці Церкви відрізняються від Вчителів Церкви? »

  • 16 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи можна молитися за тварин?»

     

    ВІДПОВІДЬ: Споконвіку люди, які жили в сільській місцевості, молилися за благополуччя для домашніх тварин. Існують звичаї благословення тварин і сьогодні на деякі свята, наприклад, в день спомину св. Антонія Великого, звершується особливий обряд благословення тварин. Промовляється наступна молитва: «Ці тварини отримують Твоє благословення, Господи: через нього нехай будуть вони збережені у плоті і через заступництво святого Антонія нехай будуть захоронені від всякого зла».

  • 16 Квітень 2012 (00:00)

     ПИТАННЯ: «В якому місці Письма говориться про присутність святого апостола Петра в Римі і про його мучеництво?»

     

    ВІДПОВІДЬ: Ні в одному тексті Святого Письма не згадується прямо про присутність апостола Петра в Римі. З іншого боку, це не дивно: Євангелії розповідають про Ісуса, а Діяння апостолів завершуються прибуттям Павла в Рим (це 62 рік). Інші ж тексти Нового Завіту є в основному посланнями на різні випадки.

  • 15 Квітень 2012 (00:48)

    Христос воскрес!

    Щиро вітаємо всіх християн, що святкують Великдень за григоріанським календарем, зі Світлим Празником Воскресіння Господнього. Нехай радість Христового Воскресіння сповнить Вас світлом Великоднього ранку. Його перші слова, коли після Свого Славного Воскресіння він об’явився, були «Мир вам!». Тож нехай цей мир сповнить і Вас і виливається через Вас на всіх. Нехай Воскреслий дарує Вам Свою перемогу над злом і смертю, нехай сповнить Вас обиллям своїх ласк і милостей.

  • 11 Квітень 2012 (00:00)

    Христове Воскресіння, як історичний факт, сталося на перший по суботі день, тобто у неділю. Тому християни почали святкувати цей день – неділю.

    Для євреїв часів Ісуса число 8 (вісім) символізувало настання нових месіанських часів. Тому часто неділю у старохристиянських текстах називали і восьмим днем тижня, тобто месіанським.

  • 9 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Коли прийде останній день, то люди, які на той момент будуть жити, потраплять відразу у вічність, чи вони спочатку помруть? (По ідеї, смерть повинна торкнутися всіх, як наслідок первородного гріха?) ».

     

  • 9 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Як ми воскреснемо? Чи буде наше тіло таким же, як зараз, тільки перетвореним?»

     

    ВІДПОВІДЬ: Відповідь на питання про наше воскресіння можна знайти в Першому посланні до Коринтян: «Але ж Христос таки справді воскрес із мертвих, первісток померлих» (1 до Коринтян 15:20).. У нас буде тіло, подібне Його тілу, тобто більше не підпорядковане потребам цього тлінного світу, але тіло прославлене і перетворене - для життя у славі, для життя вічного.

     

  • 9 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чому так важко потрапити відразу в Рай?"

     

    ВІДПОВІДЬ: Згідно з вченням Церкви, спасається і потрапляє в Рай той, хто знаходиться в стані Божественної благодаті. Однак це не означає, що в Рай потрапляють негайно: шлях до нього лежить через Чистилище.

     

  • 2 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи не є святотатством брати участь в Літургії  і приймати Причастя без попередньої Сповіді?»

     

    ВІДПОВІДЬ: Щоб відповісти на це питання, необхідно повернутися до теми смертного і буденного гріха, якій ми присвятили одну з наших попередніх розмов.

  • 2 Квітень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи можна сповідатися у різних священиків, чи потрібно завжди ходити на Сповідь до одного й того ж священика?»

     

    ВІДПОВІДЬ: Сповідатися у різних священиків, звичайно, можна. Святий Йосип Кафассо, духівник і сповідник святого Івана Боско, говорив: у тому, що стосується сповідника, віруючий повинен відчувати себе «вільним, як повітря», - настільки важливе саме це Таїнство, і ніякі перешкоди психологічного чи іншого типу не повинні закривати до нього шлях.

Сторінки