Новини

  • 21 Червень 2024 (15:17)

    «Цього року Церква у Франції матиме 105 нових священників. Ця цифра нас підбадьорює, особливо тому, що минулого року було лише 88 новопресвітерів», – сказав Радіо Ватикану Архиєпископ Бертран Лакомб, який від імені єпископату представив дані цього року. Він зазначив, що більша кількість рукоположень цього року не зупиняє загальної тенденції до зниження. За останні 10 років спад становив 25%.

  • 21 Червень 2024 (12:50)

    В режимі онлайн Папа Франциск спілкувався зі студентською молоддю в рамках ініціативи «Будуємо мости через Азійсько-Тихоокеанський регіон», яку організував Університет Лойоли в Чикаго разом з Папською Комісією для Латинської Америки. «Ми завжди повинні плекати надію», – заохотив він, підсумовуючи серію запитань та роздумів.

     

  • 21 Червень 2024 (11:55)

    27-30 червня в Кохавинському монастирі святого Герарда Згромадження Найсвятішого Ізбавителя відбудеться зустріч для хлопців, які бажають дізнатися про монаше життя та поміркува

  • 21 Червень 2024 (11:55)

    Нове дослідження, проведене Американським біблійним товариством, виявило зв’язок між готовністю прощати та рівнем людського процвітання

    Згідно зі звітом, позитивні стосунки з Біблією є найсильнішим показником процвітання серед наймолодшої групи американців.

    Про це пише slovoproslovo.infо з посиланням на christianpost.com.

  • 21 Червень 2024 (11:32)

    26 червня у відпустовому центрі в с. Страдч на Яворівщині відбудеться Всеукраїнська проща, присвячена Дню мирянина та пам’яті блаженних страдчанських новомучеників. Очолить прощу Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

    Про це на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» інформує парафія Успення Пресвятої Богородиці в с. Страдч.

  • 21 Червень 2024 (11:20)

    «Це Бог дарує нам цих людей. Це дар від Бога, що він був вашим чоловіком, чи сином. Але від самого початку ця людина – це Божа людина. І Бог попросив його захищати свою Батьківщину, тобто він відчув це покликання в собі, і захищав, і Бог забрав його додому», – такими словами о. Петро Мандзяк, священик Стрийської єпархії УГКЦ, звертається до родин, які втратили близьких на війні. Знаходити потрібні слова священику допомагає власний досвід: він півтора року провів на фронті на сході країни.

     

  • 21 Червень 2024 (11:16)

    20 червня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав взяв участь у церемонії нагородження лауреатів XVII Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» — «Благодійність на захисті України». Серед переможців — Благодійний фонд УГКЦ «Карітас України» та Релігійне товариство українців католиків «Свята Софія».

    Разом із Блаженнішим Святославом на подію прибули Мельбурнський єпарх владика Микола Бичок, який представляв широку українську громаду в Австралії та о. Любомир Яворський, патріарший економ.

  • 20 Червень 2024 (18:21)

    У Таїланді, де переважну більшість населення становлять буддисти, легалізовано т. зв «одностатеві подружжя». Таким чином, ця країна стала першою країною в Південно-Східній Азії і третьою в Азії (після Тайваню і Непалу), яка запровадила законодавство, що дозволяє т.зв. гомосексуальні «подружжя». Перші легальні «весілля» таких пар ЛГБТ-активісти очікують у жовтні.

  • 20 Червень 2024 (18:09)

    На підставі звернення Літургійної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ та за розпорядженням Архиєпископа і Митрополита Львівського Кир Ігоря Возьняка, подаємо окремі основні літургійні вказівки, пов’язані з календарною реформою та цьогорічною пізньою Пасхалією.

  • 20 Червень 2024 (18:04)

    Архиєпископа Карло Марія Віґано сьогодні викликали до Ватикану. Йому повідомили, що проти нього порушили справу за злочин схизми та ставлення під сумнів чинності понтифікату Франциска.

    Лист до архиєпископа Вігано скерував секретар дисциплінарної секції Дикастерії доктрини віри Джон Дж. Кеннеді. Його оприлюднила в мережі ватиканістка Діана Монтанья. У листі посилаються на канон 1364 Кодексу канонічного права, згідно з яким «відступник від віри, єретик або схизматик підлягає екскомуніці силою самого закону», пише pch24.pl.

  • 20 Червень 2024 (17:32)

    У понеділок, 1 липня 2024 р., о 9-й годині ранку, в залі Консисторії Апостольського палацу у Ватикані Святіший Отець Франциск очолить молитву протягом дня та Звичайну публічну консисторію у справі канонізації блаженних, – про це повідомило Бюро папських літургійних богослужінь. Про це пише Римсько–Католицька Церква в Україні з посиланням на Vatican News.

  • 20 Червень 2024 (17:23)
    Папа Франциск під час аудієнції із Префектом Дикастерії у справах визнання святих затвердив чергові декрети, якими проголошується мученицька смерть двох албанських священиків та декрети про визнання геройського виміру чеснот кандидатів на прославу.
     

    с. Емілія Вандич, СНДМ – Ватикан

  • 20 Червень 2024 (17:02)

    Зустрічаючись із регіональними делегатами Всесвітньої Лютеранської Федерації, Святіший Отець наголосив на тому, що всі ми є паломниками надії (пор. Рим. 15,13) та покликані до спільного ступання назустріч повній єдності.

     

  • 20 Червень 2024 (16:51)

    16 червня 2024 року, у Неділю святих отців, архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк застановився над постаттю апостола Павла та його прикладом для душпастирів теперішнього часу. Водночас єпископ запевнив усіх у тому, що й після свого вознесіння на небо Ісус продовжує пілкуватися про кожного із нас.

  • 20 Червень 2024 (16:49)
    Серед учасників загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані, була делегація з Львівської архидієцезії РКЦ в Україні та родичі українських військовополонених, які мали можливість поспілкуватися зі Святішим Отцем.
     
  • 20 Червень 2024 (16:44)

    У суботу, 15 червня, учасники молодіжного руху «Українська молодь — Христові» зібралися на традиційну щорічну прощу. Цьогоріч близько 700 учасників із різних куточків нашої Церкви в Україні та за її межами здійснили паломництво до Крилосу — Патріаршого духовно-паломницького центру Прикарпаття. Архиєрейську Божественну Літургію звершив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин у співслужінні з чисельно зібраними духівниками цього молодіжного руху.

  • 20 Червень 2024 (16:42)

    Зустрічаючись із учасниками Міжнародної конференції про актуальні теми наукових досліджень в галузі космології, Святіший Отець вказав, зокрема, на шляхи науки й віри, які для віруючої людини мають єдину форму в Божій істині.

     

  • 20 Червень 2024 (16:37)

    19 червня закінчилася триденна праця Генеральних секретарів єпископських конференцій Європи. Спільна зустріч цьогоріч відбувалася у Мадриді (Іспанія) упродовж 16–19 червня 2024 року на тему служіння європейських єпископатів у динаміці між єдністю та різноманітністю.

  • 20 Червень 2024 (15:42)

    У вівторок, 18 червня, у Києві відбулося засідання Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при Міністерстві Оборони України. Під час засідання було обрано нового Голову ради. Ним став ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Павло Гончарук.

  • 20 Червень 2024 (15:35)

    На полях заходу, що відбувався в італійському сенаті, Державний Секретар Святого Престолу серед іншого поділився з журналістами думками про саміт миру в Швейцарії та про причини слабкості міжнародних організацій.

     

Сторінки