Апостольська пенітенціарія надала Страдецькій святині повний відпуст
  • Птн, 26/06/2015 - 22:08

Апостольська пенитенціарія для збільшення побожності вірних та для спасіння душ, силою прав наданих їй Святішим Отцем Папою Франциском на прохання Архиєпископа Ігоря, Митрополита Львівського УГКЦ, надала можливість отримати Повний відпуст усім прочанам Страдчу.

Про це стало відомо 26 червня 2015 року під час Архиєрейської Божественнох Літургії з нагоди Всеукраїнського паломництва до Страдчу в День мирянина в УГКЦ. Декрет про отримання Повного відпусту зачитав владика Богдан (Дзюрах), Cекретар Синоду Єпископів УГКЦ.

У Декреті йдеться про те, що Повний відпуст отримає кожен вірний за таких умов: «Якщо вірні правдиво розкаяні, висповідані і прийняли Святе Причастя. Відвідавши, як паломники, парафіяльну церкву у Страдчі 26 червня і там побожно взяли участь у богослужіннях на честь блаженних мучеників о. Миколи Кондрата та дяка Володимира Прийми, або, принаймні деякий час, заносили молитву до Бога за поширення святої віри в Україні і в наміренні Святішого Отця завершуючи Господньою молитвою «Отче наш», Символом віри, призиванням Богородиці Діви і блаженних мучеників о. Миколи Кондрата та дяка Володимира Прийми».

Цей відпуст можна жертвувати для помочі душам у чистилищі.

А ті, які не можуть бути на прощі через старість, хворобу чи іншу поважну причину, можуть отримати повний відпуст відрікшись будь-якого гріха і постановивши виконати при першій можливості три перші умови, як також «перед зображенням блаженних мучеників з’єднатися у повний спосіб з богослужіннями у Страдчі, жертвуючи свої молитви і терпіння милосердному Богу через Марію».

Цей Декрет чинний протягом наступних семи років.