Апостольський нунцій у Німеччині: питання висвячення жінок не підлягає обговоренню
  • Пон, 03/06/2024 - 17:54

Священничий сан зберігається лише для чоловіків, підтверджує Апостольський Нунцій у Німеччині Архиєпископ Нікола Етерович. Єрарх нагадав, що цю справу остаточно підтвердив св. Іван Павло ІІ в апостольському листі «Ordinatio sacerdotalis» від 1994 року.

«На питання про рукоположення жінок уже відповіли, і це не відкрите питання», — сказав Архиєпископ Нікола Етерович «Die Tagespost» під час «Katholikentag» – конгресу німецьких католиків, який проходить в Ерфурті.

Папський дипломат нагадав, що Папа Франциск неодноразово давав зрозуміти, що рішення св. Івана Павла ІІ зарезервувати свячення для чоловіків залишається в силі. «Апостольський лист св. Івана Павла ІІ від 1994 року «Ordinatio sacerdotalis» досі чинний», – наголосив він.

Нунцій заохотив християн свідчити свою віру та закликав їх залишатися сильними у вірі серед секуляризованого світу. «Без віри ми пропадемо», – сказав нунцій під час ранкової Літургії в монастирі урсулінок в Ерфурті, пише pch24.pl.

Він наголосив, що віра – це дар. «Люди повинні внутрішньо відкритися Богові, щоб віра зростала в їхніх серцях»,- сказав він. Як практичну допомогу він порекомендував молитву, роздуми та читання Святого Письма, любов до Бога і ближнього, живе свідчення.

В інтерв’ю «Die Tagespost» Архиєпископ Нікола Етерович наголосив, що віра є незамінною. «Ми можемо створювати гарні програми, але без віри вони не будуть ефективними». Він додав, що католики, хоча і є в меншості у східній Німеччині, можуть відігравати свою роль у сім’ї та суспільстві «за умови, що люди бачать, що ми віримо і що віра керує нашим життям».