Архиєпископ Ґенсвайн: У Європі занепадає віра. Зміна доктрини не є виходом з кризи
  • Втр, 17/10/2023 - 11:38

Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн розкритикував надмірний натиск, який роблять на структуральні аспекти Церкви коштом віри. Він сказав, що в західних країнах наступила «втрата віри», на яку звертають занадто мало уваги, особливо у німецькомовних країнах.

Життя вірою і знання про віру є «у повному занепаді», сказав він. Говорячи про німецький Синодальний шлях, він сказав, що там, де структури є перешкодою в проголошені віри – слід змінити структури, а не віру.

Колишній секретар Бенедикта XVI говорив на цю тему на конференції організації «Kirche in Not» в австрійському м. Грац, пише pch24.pl.

На інших континентах часто є навпаки: католики є меншістю у багатьох країнах, і існує лише кілька структур з малими парафіями, «але життя віри процвітає, є радісним і живим», сказав Архиєпископ. Він додав, що, мабуть, надходить вже час зворотної місії, коли місіонери з інших континентів будуть євангелізувати Європу.

Архиєпископ Ґенсвайн також закликав до більшої солідарності з переслідуваними християнами по всьому світі, кажучи, що ніколи раніше в історії так багато християн не були переслідувані, як сьогодні.