Архієпископ Мечислав Мокшицький взяв участь в урочистостях Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві
  • Пон, 20/07/2015 - 17:10

19 липня на площі перед Всеукраїнським Санктуарієм Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві відбулось освячення пам’ятника Святому Івану Павлу ІІ.

Цю почесну місію виконав єпископ-емерит Ян Пурвінський, ординарій Києво-Житомирської дієцезії (1991—2011), який багато разів зустрічався зі Святішим Отцем та приймав його під час візиту Івана Павла ІІ до України.

“Святіший Отець завжди пам’ятав про Бердичів і неодноразово розпитував мене про це місце”, - підкреслив владика Пурвінський, згадуючи зустрічі з Папою.

Архієпископ Мечислав Мокшицький, який був другим секретарем Івана Павла ІІ, також взяв участь у пам’ятній події, благословивши численних гостей і паломників, які зібрались на площі, реліквіями Святого Папи.

Відкриття пам'ятника відбулось в рамках Урочистостей Метері Божої Святого Скапулярію, які тривали у Бердичеві 18-19 липня. На це свято прибули тисячі паломників з усієї України, а також Бразилії, Італії, Польщі, Білорусії, Молдови, США та Австрії.

Взяли участь у святкуваннях в Бердичеві також і представники дипломатичних місій з Польщі, Румінії та Японії. Зокрема Офіційний представник Парламенту Польщі Ян Джєджічак, Надзвичайний та Посол Японії Шигекі Сумі, Консул Посольства Республіки Румунія в Україні Марін Шегеу, Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Росінські, Делегація Повяту Вроцлавського з Польщі на чолі зі старостою Романом Потоцьким, а також представники державної, обласної, міської та районної влади.

Урочисту Святу Месу на площі перед Санктуарієм очолив Архієпископ Збігнев Станкевич, Митрополит Ризької Архідієцезії РКЦ (Латвія). Співслужили йому Архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський, голова конференції Римо-католицьких єпископів України,  Архієпископ Петро Мальчук, Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії, Єпископ Станіслав Широкорадюк, Ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії, Єпископ Броніслав Бернацький, Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії, Єпископ Віталій Скомаровський, Ординарій Луцької дієцезії, Єпископ Леон Дубравський, Ординарій Камянець-Подільської дієцезії, Ян Пурвінський, Єпископ-емерит Київсько-Житомирської дієцезії, Радослав Змітрович, Єпископ-помічник Камянець-Подільської дієцезії та численні священики.

На завершення Святої Меси також відбулась особлива молитва - відновлення Акту присвячення України Непорочному серцю Марії, яку звершив Митрополит Мечислав Мокшицький разом з усіма присутніми єпископами. 

В часі, коли Україна переживає особливо важкі випробування, молитви вірних були скеровані до Матері Божої Святого Скапулярію та Святого Івана Павла ІІ з проханням про заступництво та мир в Україні.