Архиєпископ Сако: смерть стала звичним явищем в Іраку
  • Птн, 13/05/2016 - 10:43

Смерть в Іраку стала звичним явищем, з яким змирився світ і яке не справляє на нього жодного враження. Такими словами коментує теракт 11 травня, за який взяли на себе відповідальність терористи ІДІЛ, халдейський архиєпископ Луіс Рафаель Сако.

Внаслідок теракту у столиці Іраку Багдаді, який стався у середу, 11 травня, загинули щонайменше 60 осіб, ще понад 80 осіб отримали поранення.

"Смерть стала щоденним явищем. Терористичні атаки вчиняються в різних частинах Іраку. В країні панує безвладдя: уряд і парламент не сформовані. Існує також величезна корупція, - розповідає Радіо Ватикану архиєпископ Сако. Чудо, що попри безперервні атаки і безлад, вдається якось жити, але люди вже втомилися і втрачають терпець. Тому нам необхідні конкретні заходи, щоб припинити цю трагедію і зупинити витік християн і інших жителів. Міжнародне співтовариство не має ні найменшого уявлення про те, як поводитись в даній ситуації, оскількі окремі країни зосереджені на власному бізнесі і не враховують інтереси народів регіону. Хто, яе не ми, краще знає, що нам потрібно? Нам би справді допомогло, якби світ прислухався до нас, зрештою, тільки тоді він розбереться в ситуації і вирішить, що саме потрібно робити."