Публікації

  • 13 Січень 2022 (13:22)

    Кардинал Реймонд Лео Берк опублікував на своїй інтернет-сторінці розважання, що стосуються значення чистоти серця. Власне через чистоту серця, за словами кардинала, ми в найбільш можливий тут на землі досконалий спосіб єднаємось з Серцем нашого Господа, Ісуса Христа. Взірцем такого поєднання є Непорочне Серце Марії. До вашої уваги повний текст статті кардинала.

    «Слава Ісусу Христу!

    Брати і сестри у Христі,

  • 10 Січень 2022 (14:39)

    На початку нового року ми завжди плекаємо нові сподівання, прагнучи, аби в майбутньому все йшло краще, ніж в минулому. Про другу богословську чесноту часто говорили Вселенські Архиєреї останнього періоду: кожен в різних контекстах, але завжди з однаковою духовною наснагою.

  • 5 Січень 2022 (17:11)

    У спомин блаженної Марцеліни Даровської пропонуємо вашій увазі кілька думок згідно її виховної системи щодо ролі жінки у світі. 

    Виховна система матері Марцеліни, як і школи сестер-непорочниць, спрямована на жінку, яка повинна виконати певну роль в суспільстві та світі. Вимір цієї ролі є позачасовим: виходить за рамки певного століття, політичної ситуації чи навіть окремо взятого народу.

  • 13 Грудень 2021 (21:07)

    Нещодавно в огляді я читав промову одного німецького інтелектуала, який у відповідь на питання про Бога назвав себе агностиком. Він додав, що ми не можемо ні довести, ні повністю виключити існування Бога і тому питання залишається відкритим. Тим не менше, він був абсолютно впевнений в існуванні пекла – достатньо йому було ввімкнути телевізор, аби констатувати, що пекло існує та процвітає. У той час, як перша частина цього висловлювання повністю відповідає сучасній свідомості, друга видається дивною і незрозумілою, принаймні на перший погляд. Бо як можна вірити в пекло, якщо Бога не існує?

  • 10 Грудень 2021 (12:23)

    Блаженний Карло не раз казав про знаки від Бога. Колись він поділився своїми роздумами з приятелькою, яка була дуже засмучена.

    У книзі «Оригінали і ксерокопії» про це розповідає домініканець о. Джорджіо Маріо Карбоне.

    Карло Акутіс говорив про Бога так, «ніби Він був найпрекраснішим»

    «Ти Бога не бачиш, але Він тебе бачить. Знає, як страждаєш, оберігає і завжди буде з тобою, аби тебе оберігати і давати знаки, щоби ти зрозуміла, що Він є».

  • 8 Грудень 2021 (12:11)

    Всі ми маємо час, щоб приготуватись до кожного великого свята. Навести лад у своїх домівках, скласти меню святкового столу, спланувати святкові візити. І… На жаль, часто на цьому приготування закінчуються. Чи потрібно вписувати у цей перелік щось, до прикладу, таке: «помити підлогу Душі», «провітрити Душу», «задекорувати Серце добрими справами» і пригадати про сповідь перед Різдвом?

    Звісно, хоча б раз на рік кожному християнину Церква радить сповідатися. Однак тому, хто дбає про чистоту свого серця, слід це робити частіше.

  • 18 Листопад 2021 (16:08)

    Самотність важка для тих, хто не вміє молитися. Якщо тебе лякає самотність, якщо, залишившись на самоті, ти якнайшвидше шукаєш товариства, якщо ти шукаєш утішення в людях, то це вірна ознака того, що Бога тобі мало, що в тебе недостатньо розвинене внутрішнє життя.

  • 5 Листопад 2021 (13:14)

    ВИЗВОЛИТИ ДУШІ З ЧИСТИЛИЩА
    Микола Петро Лучок, єпископ-помічник Мукачівської Дієцезії

    - Ми з вами маємо безсмертного духа. Ми є безсмертними. Ми створені до життя, до єдності з Богом. Людина створена до стосунків з Богом. Цей стан життя в саду Едемському - райський стан. Після того, як людина відвернулася від Бога, в життя людини ввійшла смерть.
    Тепер ми частину життя живемо на землі.

  • 3 Листопад 2021 (12:53)

    Теологія тіла не тільки для дорослих.

    Як батьки, ми починаємо вчити своїх дітей про частини їхнього тіла, коли вони ще зовсім маленькі. Вони вчаться вказувати на свої вуха, очі, рот і ніс, пупок і пальці ніг; потім, стаючи старше, вони дізнаються більше про те, як працює їхнє тіло.

    Як батьки-католики, ми не просто хочемо передавати біологічну інформацію — ми хочемо, щоб наші діти дізналися про значення та призначення свого тіла. З чого ми розпочнемо і як повідомити про це молодшим дітям?

  • 27 Жовтень 2021 (10:23)

    Італійський інженер Гульєльмо Марконі встановив короткохвильовий радіотелефон між Ватиканом та Кастель-Гандольфо.

  • 11 Жовтень 2021 (13:59)

    Ісус Навин постає в Біблії як виконавець наказів Мойсея і його помічник. Йому дається визначення як продовжувача справи Мойсея.

  • 29 Вересень 2021 (18:14)

    Транссубстанціація або Переєстествлення – це найпіднесеніший момент Літургії, тому що це мить, коли живий Бог з’являється посеред нас. У церкві панує тиша, співи та звук органу змовкають, аби вірні могли зосередитися і максимально тісно поєднатися з Господом Ісусом, який жертвує Себе. Священник, тримаючи в руці хостію / дискос із частичками, стоїть біля вівтаря в особі Самого Христа Господа, тобто робить і говорить те, що зробив і сказав Христос під час Таємної Вечері, коли Він встановив Святу Жертву.

  • 28 Вересень 2021 (17:45)

    «Щоразу, коли ти захочеш отримати від Мене якусь благодать, зверши на Мою честь три прохальні новенни, молячись 15 таємниць Святого Розарію, а потім три подячні новенни – і ти отримаєш бажані благодаті», - цими словами, сказаними Божою Матір’ю у Помпеях невиліковно хворій із Неаполя — Фортунаті Агреллі, була започаткована молитовна практика, яка ґрунтується на молитві святого Розарію, яку читають 54 дні, — так званої Помпейської новенни, або «Безвідмовної новенни».

  • 24 Вересень 2021 (11:48)
    Євангелізаційний проєкт «Veritas» підготував прекрасний подарунок для всіх, хто вшановує отця Піо. Отець Йозеф Трунк, який більше 25 років тому приїхав служити на Закарпаття з Німеччини ділиться свідченням про великі дива, які вчинив Падре Піо для його родини. 
     

    Oтець Йозеф розповідає: «Вся наша родина завжди була духовно пов’язана з Падрем Піо. Мій батько особливо шанував його, коли він ще жив.

  • 22 Вересень 2021 (21:13)

    Католицький автор «Володаря перснів» любив приймати Святе Причастя, це зміцнювало його віру у переживанні непростих часів.

    Джон Роналд Руел Толкін став свідком деяких найтемніших періодів в історії людства. Він воював під час Першої світової війни, пережив пандемію іспанського грипу, Велику депресію та став свідком жахів Другої світової війни.

    Серед усього цього Толкін мав звичку щодня брати участь у Святій Месі.

  • 20 Вересень 2021 (16:52)

    Обґрунтовані дослідження показують, що діти ЛГБ-пар живуть гірше, ніж діти, які ростуть в інших сімейних умовах.

    Дуже великий обсяг досліджень суспільствознавства за десятиліття задокументував життєво важливу та унікальну роль матерів та батьків у розвитку дитини. Ці дослідження також продемонстрували негативний психологічний, освітній та соціальний вплив на дітей, позбавлених зростання в домі з обома біологічними батьками, одруженими один з одним.

    Дуже короткий виклад висновків про унікальну та вирішальну роль матерів у розвитку дітей містив би такі моменти:

  • 20 Вересень 2021 (14:05)

    Авторський проєкт єпископа Олександра Язловецького: "Святий Йосиф - наймогутніший покровитель". (Частина перша)

  • 20 Вересень 2021 (13:36)

    Не дивлячись на голод, відмовтеся від їжі, щоб харчуватися Богом … У колекціях музею Освенциму є вервиця з хліба, зроблена молодою ув’язненою, польською піаністкою Францішкою Студзінською.

  • 15 Вересень 2021 (14:42)

    Єпископ Атаназій Шнайдер є одним з відкритих єпископів щодо розмов на тему вакцин, пов’язаних з абортами. Крім того, як колишній громадянин комуністичної країни, який жив у дитинстві в країні-члені Радянського Союзу, він відверто протистоїть «санітарній диктатурі», яка встановлюється у багатьох країнах під прикриттям боротьби з COVID-19.

  • 6 Липень 2021 (16:27)

    Найбільш яскравим прикладом, який струсонув основи атеїзму XXI століття, стало навернення до Бога видатного британського філософа-раціоналіста Ентоні Флю.

Сторінки