Австралія: рекордна процесія Божого Тіла в Сіднеї
  • Пон, 03/06/2024 - 17:11

У Сіднеї відбулася перша за багато років багатолюдна процесія Божого Тіла. На вулиці міста вийшли понад 15 тисяч людей, більшість з них – молодь. «Вірні прагнули з гордістю сповідувати свою любов до Христа», — розповів єпископ Річард Умберс.

Це перше публічне зібрання такого масштабу за п’ять років. Процесія Божого Тіла у Сіднеї зібрала учасників, які слідували за єпископами, що несли Пресвяті Тайни у ​​монстранції. Величезні натовпи на вулицях міста стали своєрідним свідченням віри та прихильності до Христа, прихованого в Євхаристії. На цьому наголошували єпископи та священники, що взяли участь у процесії.

Архиєпископ Ентоні Фішер OP, митрополит Сіднея, зізнався, що ця надзвичайно численна процесія та публічне свідчення готують Австралію до унікальної зустрічі. Ця країна прагне прийняти Міжнародний євхаристійний конгрес у 2028 році. У свою чергу єпископ Річард Умберс наголосив, що пишається тим, що демонструють світу вірні Сіднея, інформує pch24.pl.

«Не секрет, що Австралія хоче прийняти Міжнародний євхаристійний конгрес, і такий публічний прояв віри, безсумнівно, додає довіри до нашої пропозиції», — сказав єпископ Умберс.

Крім того, єрарх, пишаючись надзвичайно високою явкою на процесії Божого Тіла, повідомив, що заплановані ще подібні заходи (процесії). «У Сіднеї є імпульс для живої євхаристійної культури. Вірні завжди були присутні, вони прагнуть можливості з гордістю сповідувати свою любов до Христа», – сказав єпископ Умберс.

Натовпи вірних пройшли найважливішими вулицями міста, даючи прекрасне свідчення віри. «Наша католицька віра прекрасніша за світ. Ісус Христос прекрасніший за всіх інших і закликає нас із вами бути святими», – сказав о. Роберто Керьякоса, настоятель катедри Святої Марії в Сіднеї.

«Запрошуйте нашого Господа до місць, які потребують Його присутності. Не бійтеся», – зазначив він.

Процесія вірних вулицями міста була надзвичайно чисельною, а також красивою завдяки навколишній обстановці. Вірні йшли під церковні дзвони, співи хорів, несли прапори та хоругви з релігійними гаслами. Молодь, у свою чергу, несла транспаранти з назвами своїх шкіл та парафій. Ця понад 15-тисячна хода також вразила збентежених перехожих.

«Такі процесії є закваскою в нашому здебільшого розчарованому світі. Вони нагадують нам, що люди набувають і поглиблюють віру через численні досвіди та впливи, що перетинаються, а також шляхом справжнього «ходіння по землі» у вірі разом з іншими, а не шляхом спекуляцій чи спостережень здалеку», — сказав один із учасників релігійної події.

«Гарний день і просте, радісне свідчення для багатьох тисяч про скарб Церкви, яким є Христос», – додав він.