Безперервна молитва охопила атеїстичний Китай
  • Втр, 22/09/2015 - 15:03

Цілодобово, сім днів на тиждень, тисячі християн зустрічаються на північному сході Китаю на небувалому молитовному зібранні.

Те, що починалося шість років тому як маленьке зібрання декількох людей, тепер переросло у всенародну діяльність, об'єднуючи сотні церков у Китаї. Ще ніколи телебаченню не дозволяли знімати молитовні зібрання, але CBN News отримало це унікальне право.

Шість років китайський уряд намагався протистояти християнському руху. Так, наприкінці 1940-х років близько 500 000 християн-китайців вбили за їхню віру. І ось через десятиліття в країні, що офіційно визнає себе атеїстичною, християнство стало найбільш швидкозростаючою релігією.

 «Ми мріяли, що настане день, коли ми спорудимо церкву, зосереджену на молитвах за Китай і решту світу», – сказала лідер молитовного служіння Ха Бінінг. Ха Бінінг і її чоловік Фейнг Кай стали свідками цього могутнього Божого руху, що відбувається в усьому Китаї. У 2000 році ця християнська пара мріяла перетворити це місце на північному сході Китаю на місце молитви. «Сльози мої падали градом, я почала молитися, – розповідала Ха Бінінг, – і Бог дав нам видіння, як зібратися церквам в Китаї на цілодобову безперервну молитву за нашу країну і за мир в цілому». За дев'ять років, 30 червня, коли будівництво церкви було на заключній стадії, пара розіслала електронні листи та повідомлення телефоном своїм друзям і пасторам із запрошенням на молитовне зібрання. «Ми не знали, хто прийде і скільки їх буде. Я молилася, щоб прийшли люди, хоча б із семи церков. На мій подив, того дня до нас приєдналися 70 церков», – поділилася Бінінг.

Молитовний центр відкрився 2009 року. З того часу 617 церков по всьому Китаю приєдналися до нього в цілодобовій молитві. Бінінг розповіла про поставлені три цілі.

«Перша: це місце стане місцем примирення народу Божого. Друга: Бог буде використовувати це місце, де церкви будуть каятися і досягати компромісу у взаєминах. Третя: це буде місцем примирення людей з Богом». Християни з понад ста країн також відвідали молитовний центр. «Кожного дня ми приймаємо гостей з усього світу. Це прекрасно бачити молільників», – поділився Джіан Янчанг, керівник цілодобового молитовного центру. Керівники центру впевнені, що Бог творить щось незвичайне в Китаї, і вони за це моляться.

«Господи, кількість християн в Китаї примножується. Що нам треба робити? У чому полягає Твоє завдання? Як нам поширювати Царство Твоє, щоб закликати ще більше людей? Господи, ми молимо, вклади в серце кожного з нас Твоє призначення», – молився один з пасторів.

Коли комуністична партія прийшла до влади, в 1940-х, в країні було близько чотирьох мільйонів християн. Сьогодні близько ста тисяч людей слідують за Христом. Якщо такі темпи зростання збережуться, за підрахунками експертів, менш ніж за два десятиліття Китай може стати країною з найбільшою кількістю християн. У відповідь Фенг Кай додав, що Китай стане благословенням для всіх народів. «Упевнений, наші життя як християн повинні стати благословенням для інших. Бог обіцяв Аврааму, кажучи: «Я благословлю тебе, і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням». Бог благословив Авраама і Він благословляє церкви в Китаї», – додав Кай.

Кай та інші переконані, що такий молитовний рух став ключовим чинником зростання церков.
«Безперестанку і цілодобово молитися, насправді, не найлегше завдання, але це – безмежне щастя, насолоджуватися цілодобовою Божою присутністю в молитві», – поділився Донг Лілі, інший молитовний керівник.

«Нам необхідні ці молитви, – додав Елдер Ванг, що молиться в християнському центрі, – наше серце відкривається, і ми вчимося проявляти турботу про інших і про світ. З часом молитва наповнює нас любов'ю один до одного».

У 2011 році на території молитовного центру відкрили нову біблійну школу і школу християнського бізнесу, де готують пасторів і бізнес-лідерів наступного покоління, які змінять Китай для Ісуса Христа.

«Я буду слідувати за Тобою, доки я живий, бо Ти мій Господь. Я пронесу свій хрест через усе моє життя. Відтоді, як я зустрів Тебе, мирські задоволення втратили свою силу для мене. Я буду слідувати за Тобою, доки я живий, бо Ти – мій Господь. Я пронесу свій хрест через усе моє життя», – співали на зібранні.

Для Ха Бінінг та її чоловіка Фенг Кая це місце стало здійсненням мрії, даної Богом, де об'єднуються церкви Китаю, і звістка про Христа поширюється до країв землі.

«Це місце – ядро християнства, – сказала Бінінг, – ми всі приклонили коліна, здіймаючи руки в молитві про поширення Євангелія по всьому лиці землі й тут – в Китаї».