БФ “Карітас-Київ” до Дня захисту дітей провів свято «З дитиною у серці»
  • Пон, 04/06/2018 - 12:51

Цими вихідними Благодійний фонд «Карітас-Київ» до Дня захисту дітей провів свято «З дитиною у серці».

Захід проходив у парку «Аврора» міста Києва. Запрошеними були усі бажаючі, однак особливий наголос та увага була приділена дітям воїнів АТО, ВПО, а також дітям та батькам, які відчувають себе самотніми, забутими та втомленими від несприятливих обставин життя. Про це повідомляє о. Роман Сиротич, директор Карітас Київ: «Це день захисту прав дітей і сімей. Своєю енергією, фантазію працівники та волонтери Карітасу зуміли створити особливу територію добра та любові. Цим заходом ми хотіли звернути увагу на дітей та їхні потреби, на відповідальність перед Богом за виховання нового українського покоління. Адже у нашому суспільстві є чимало дітей і сімей, які потребують підтримки. Думаю, що ми сфокусували увагу суспільства на важливий аспект: необхідність захищати права дітей і сімей, відкривати для них можливості до зростання, потребу захисту сімейних цінностей. Ми намагались зробити усе для того, щоб діти у творчих змаганнях, інтелектуально-розвиваючих іграх, майстер-класах відчували приплив сил, приплив енергії та щоб у їхніх серцях зростало бажання ставати кращими. Це запорука їхньої та нашого щастя. Адже українському суспільству так потрібні сумлінні громадяни, відповідальні творці своєї країни», – зазначив о. Роман.

У прес-службі Карітас-Київ повідомляють, що у активній зоні проходили банси, та квест «Мир, дружба, радість». Тут функціонував надувний басейн-гірка з пластмасовими кульками для дітей. Діти виявляли свої таланти у мистецьких виступах. У зоні настільних ігор були Дженга-турнір, гра-змагання «Кольорові мавпенята» та ігри: «Містігрі», «Уно», «Дабл».

Організатори подбали і про Батьківську зону. Це особлива територія, адже батьки, як правило часто є глядачами та вболівальниками на тій чи іншій події. Але у День захисту дітей вони брали участь у психологічній грі «Аукціон», а також у семінарі – скарбничці «Моя дитина – першокласник». Для батьків провели також: майстер–клас «Диво гра для солодких і спокійних снів «Засинай, моє ведмежа».

Для тих хто втомився, відчував спрагу та зголоднів – була передбачена зона з їжею, де були солодка вата, «чарівна вода» з різними ефектами щастя, морозиво. Однак у зону з їжею потрібно було заходити з «карітасиками». Це своєрідна «валюта», яку видавали учасникам заходу за активну участь та перемоги у змаганнях.

Окрім цього у парку була ще й особлива територія: творча та навчальна зони. Тут було чимало активностей: глинотерапія, арт-терапія з крупами, майстер-клас «Браслет з меморі – дроту й бісеру», майстер-клас «Малюнок хною», а також досліди й лайфаки для школярів.

«Щира подяка партнерам, які виявили громадянську позицію та допомогли у проведенні цього заходу: Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації; Green Garden lounge&terrace (кафе в парку «Аврора»); Київському міському благодійному фонду «ФУДБЕНК»; Метро Cache & Carry (ТОВ Метро Кеш Енд Керрі); Головному територіальному управлінню юстиції м. Києва; Координаційному центру з надання правової допомоги”, – повідомляють у БФ “Карітас-Київ”.

Прес-служба Київської архиєпархії