«Бог кличе до свого виноградника нових працівників, які би приносили свої плоди вчасно», - Блаженніший Святослав
  • Втр, 20/09/2016 - 10:08

18 вересня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулося вручення одинадцяти дипломів ступеня бакалавр релігійних наук майбутнім катехитам під час Божественної Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

У проповіді Глава Церкви наголосив: «Я хочу привітати в Божому винограднику особливих людей. Сьогодні ми вручимо диплом бакалавра одинадцятьом катехитам Київської архиєпархії. Я вітаю вас у Божому винограднику. Ми посилаємо вас до особливої праці – плекати людські душі. Навчайте людей, що Христос приходить і люди повинні мати гідні плоди свого життя, котрі належить Йому віддати».

Катехитична комісія Київської архиєпархії, яку очолює прот. Петро Жук, спільно з Катехитично-педагогічним інститутом Українського католицького університету, який очолює с. Луїза Цюпа, СНДМ, започаткували катехитичні курси в місті Києві, для людей доброї волі, які готові допомагати місії Церкви – навчати Божих правд. Ці люди, які пішли на навчання, від тепер зможуть нести слово Христа в світ тим, хто його так зараз потребує. Вони зможуть працювати у різних видах діяльності, бути катехитами при парафіях, викладати християнську етику в католицьких школах, навчати дітей та молодь у школах засад християнської моралі. Окрім цього вони зможуть сприяти формуванню християнського світогляду і духовності мирян.

Важливо зауважити, що курси продовжуються, і на передодні 11 вересня в приміщенні Катехитичного центру Київської архиєпархії (при Соборі Воскресіння Христового) відбулися вступні іспити для всіх, хто відчув поклик до такого важливого служіння.