Британські хірурги запропонували стимулювати жінок до виношування хворих дітей для потреб трансплантології
  • Суб, 12/03/2016 - 14:29

Офіційні особи британського уряду розглядають нову програму, спрямовану на стимулювання жінок до народження дітей, у яких діагностовано хвороби не сумісні з життям. Відповідно до програми, жінка повинна відмовитися від аборту, щоб згодом, після того, як її дитина помре, трансплантологи могли використовувати її органи.

Новинний портал The Express повідомляє, що хірурги-трансплантологи запропонували нову методику на конференції Британського міністерства охорони здоров'я. Група хірургів стверджує, що хворі діти в Великобританії вмирають через брак органів для трансплантації.

Газета The Sunday Times описує, як має працювати ця пропозиція:

Жінок, вагітних дітьми, у яких виявлені серйозні патології, могла б підтримувати Британська національна система охорони здоров'я. Дитина повинна бути повністю виношена, щоб якомога більше органів були придатні для трансплантації. Деякі дисфункції, що вказують на те, що дитина не зможе вижити після народження, можуть бути виявлені на ранньому терміні вагітності. Наприклад, така патологія, як аненцефалія, при якій головний мозок дитини не розвивається, може бути виявлена вже на 12-му тижні.

Згідно з цією пропозицією, вагітних жінок, які виношують таких дітей, будуть підтримувати протягом строку вагітності, дозволяючи органам дітей повністю розвинутися. У них будуть звичайні пологи, а коли смерть дитини буде засвідчено, з неї будуть вилучені основні органи.

Близько 230 дітей з аненцефалією абортується щорічно в Британії. Народжується живими близько 12. За останні два роки 11 дітей у віці менше двох місяців стали донорами органів.

Доктор Тревор Стаммерс, керівник кафедри біоетики St. Mary's University, називає цю пропозицію «огидною»:
«Було б відверто огидно, якби лікарі-трансплантологи змушені були просити жінок, ще не народженим дітям яких  діагностували серйозні патології, доносити дітей до терміну з єдиної причини: їх тіла можна розібрати на органи, - сказав Стаммерс. - Ця концепція, зрештою, знижує значимість дитини до утилітарного засобу - набору запчастин - замість того, щоб поважати життя з любові до нього ... Так, я знаю, що ці органи можуть потенційно врятувати життя інших, але якою буде ціна нашої гуманності?»

Автор статті: MICAIAH BILGER, lifenews.com

Переклад: Леонід Лашкевич для Pro-Life.by