Британський уряд Ріші Сунака оголосив реванш на захист біологічної статі
  • Срд, 05/06/2024 - 12:31

«Біологічна стать має значення. Ми захищаємо жінок і дівчат», – ці слова написав на своїй сторінці в X (Twitter) прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак 3 червня

У такий спосіб він ще раз чітко задекларував свою позицію на захист біологічної статі людини та проти ідей так званих гендерних переходів. Таким чином глава британського уряду продовжує свою політику, розпочату торік, коли на з’їзді своєї партії він заявив: «Чоловік є чоловіком, а жінка є жінкою».

Свою позицію щодо протидії трансгендерному руху Сунак висловив напередодні парламентських виборів, які відбудуться у Королівстві 4 липня. Чинний прем’єр-міністр зазначив, що якщо британські консерватори виграють вибори, вони в Законі про рівність чітко визначать стать як базову біологічну ознаку, яка не може бути зміненою, пише vsirazom.ua.

У такий спосіб партія прагне покласти край «двозначності», яка ставить під загрозу безпеку жінок і дівчат. «Безпека жінок і дівчат є надто важливою, щоб дозволити існувати поточній плутанині навколо визначень статі та гендеру», – йдеться в заяві партії, яку цитує агентство Reuters.

Суть проблеми полягає зокрема у тому, що чоловіки, які ідентифікують себе як жінки, несуть небезпеку для оточення. Загрозою є те, що часто такі чоловіки у жіночих вбиральнях здійснюють сексуальне насильство.

Проблеми є і в медичній сфері. Тому ще у квітні уряд Британії запропонував оновити Конституцію Національної служби охорони здоров’я, включаючи зміни в процедурі догляду за пацієнтами у палатах. Запропоновані зміни серед іншого фіксують принцип «різних біологічних потреб двох біологічних статей». Проблемою також є те, що так звані «трансжінки» (чоловіки під виглядом жінок) не залишають шансів жінкам у жіночих видах спорту. 

Ще однією серйозною проблемою трансгендерної ідеології є те, що дітям намагаються вселяти думки, що вони іншої статі. Ці тези включали навіть у шкільні освітні програми з метою збільшення кількості дітей, які ініціюють так званий «гендерний перехід» – як медикаментозний, так і хірургічний. Результатом такого є значна кількість зламаних життів. Такі підлітки з часом починають гормональну терапію, потім роблять операції по зміні статевих органів. А пізніше, після дорослішання, усвідомлюють, що зробили фатальну помилку. А відтак зростає кількість психічних розладів і випадків самогубств.

Загалом нинішні тенденції означають, що Консервативна партія Великої Британії відчуває суспільний запит і обурення через агресивне впровадження гендерної ідеології. Саме позицією щодо протидії трансгендерному руху вони хочуть завоювати прихильність виборців та зібрати необхідну кількість голосів для перемоги у виборах. Партія усвідомлює та чітко демонструє, що над виборцями не можна знущатись. Вони прагнуть поваги для приватного життя та гідності кожного в суспільстві.