Центральноафриканська республіка: Сотні мертвих християн
  • Срд, 07/10/2015 - 10:42

У Центральноафриканській республіці (ЦАР) в Бангі стався напад на християн на релігійному грунті, в результаті якого загинули від 100 до 200 осіб, передає 316NEWS з посиланням на christiantoday.com.

Масова бійка відбулася 26 вересня після того, як було знайдено тіло молодого мусульманина. Розлючені мусульмани вирішили, що за вбивством стоять християни і провели каральний напад на віруючих.

Голова Євангельського Альянсу в ЦАР, gреподобний Ніколя Гуерекояме-Гбангоу був одніїю з мішеней. Він був далеко від свого ljve, який був розграбований і спалений, але двоє християн, які шукали притулку біля його будинку, були вбиті.

Католицька церква, профілакторій та поліцейська ділянка були розграбовані і спалені. У цих будівлях були знайдені трупи.

Зіткнення на релігійному грунті пов'язують з національними виборами, які пройдуть в Бангі 18 жовтня.

«Незважаючи на зусилля міжнародних сил з підтримки миру, соціальна структура країни залишається вкрай слабкою, а етнічна релігійна напруженість як і раніше легко маніпулюється озброєними групами», - сказав Мервін Томас, виконавчий директор організації «Всесвітня християнська солідарність».