Церква Мексики знову закликала до діалогу та поєднання
  • Пон, 16/02/2015 - 09:17

Ще раз закликав до діалогу та поєднання в Мексиці Архиєпископ Карлос Гарфіас Мерлос. Заклик митрополита Акапулько з’явився  після чергової хвилі протестів, організованих у зв'язку із зникненням у вересні минулого року 43 студентів з Ігуали. Кілька днів тому тисячі людей перекрили трасу між Акапулько і Мехіко, протестуючи проти версії уряду щодо пояснення цього факту. 6 лютого в покинутому крематорії в Акапулько знайшли 61 тіло. Були серед них і жінки, і молоді люди.

На думку Архиєпископа, протести є знаком законного громадського обурення, джерелом якого часто є байдужість уряду. Він наголошує, що люди мають право на них, але в той же час, без обговорення і соціального діалогу, є ризик подальшої ескалації насильства. «Закликаємо до будівництва соціального діалогу в усіх можливих формах з лідерами громадських організацій, неформальних груп та органів державної влади. Діалог є умовою, без якої не вирішуються ані великі, ані малі проблеми, поділи і конфлікти на будь-якому рівні: національному, державному, церковному чи сімейному. Він також є необхідною умовою для будування єдності та миру», – наголосив Архиєпископ Гарфіас Мерлос.

Ординарій Акапулько закликав, щоб участь у публічних дебатах була глибокою, щирою, відкритою, зрозумілою і прозорою, а також натхненна любов'ю та істиною. «Наше суспільство має здобути реальний досвід демократії та поваги до відмінностей у поглядах. Це наша відповідальність і залучення всіх до будування миру, а також пошук загального блага, яке є понад індивідуалізмом. Це дозволяє іншому залишитися іншим, відмінним від мене. Різноманітність не має означати зміцнення відмінностей або поділів, має бути фундаментом створення та збагачення, можливістю зближення одне до одного, чимось привабливим, діалогом, будуванням нової єдності між людьми», –сказав Архиєпископ Гарфіас Мерлос.