Чергова атака на християн в Сирії
  • Втр, 24/05/2016 - 22:17

Після ракетного обстрілу будівля францисканської школи в Алеппо, новий кустодій Святої Землі закликає до посилення молитов за Сирію. "Християни в Алеппо потребують нашої молитви і посту", - розповів Радіо Ватикан о.Франческо Паттон, який постійно контактує з християнами цього охопленого військовими діями містечка. Говорить, що зруйнована прямим попаданням ракети школа вже певний час не виконує своєї функції, служить, натомість, хворим і старшим, якими там опікується францисканська спільнота.

"Мої співбрати повідомили, що в результаті атаки загинула одна жінка, ще двоє осіб отримали важкі поранення. Ніхто з монахів не постраждав. Ніхто з них не збирається залишати своє служіння, незважаючи на небезпеку, бо хочуть залишитися поряд з тими, хто потребує їхньої опіки і душпастирства. Монахи розуміють, що з огляду на вік та хворобу їхні поселенці не можуть залишити Алеппо. Тому францисканці в Алеппо є справжніми свідками не тільки миру, але й героїчної любові", - розповідає о.Франческо

Вчора також стало відомо про черговий напад в християнському кварталі міста Аль-Камішлі на північному сході країни. Загинуло троє християн.