Covid-19 у Ватикані: підтверджено два нові випадки, виконано 170 тестів
  • Суб, 28/03/2020 - 19:55

Результати тестів підтверджують відсутність інших випадків заражень серед мешканців «Дому святої Марти».

Два нові випадки зараження Covid-19 у Ватикані. Про це повідомив Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні, доводячи до відома про перевірку, здійснену санітарними службами.

«Минулими днями, – заявив Речник Святого Престолу, – в рамках перевірок, виконаних Дирекцією охорони здоров’я та гігієни Держави-Міста Ватикану, виконуючи директиви щодо надзвичайної ситуації, викликаної коронавірусом, виявлено ще один позитивний випадок зараження Covid-19». Він пояснив, що йдеться про службовця Державного Секретаріату, що проживає в «Домі святої Марти», який після появи деяких симптомів перебував у режимі ізоляції. На даний час стан його госпіталізовано в одній з римських лікарень під наглядом лікарів, але стан здоров’я не представляє якихось загрозливих ознак.

«Після позитивного результату тесту, були вжиті заходи, передбачені медичними протоколами, як щодо дезінфікування приміщень, місць праці і проживання дотичної особи, так і щодо відтворення контактів, які вона мала», – додає Маттео Бруні, повідомивши, що медичні служби провели тестування всіх людей, що перебували в тіснішому контакті зі згаданою особою, що підтвердило відсутність інших випадків заражень серед мешканців «Дому святої Марти», але ще один позитивний результат дав тест одного з працівників Святого Престолу.

З огляду на це, як зазначає Директор Ватиканського прес-центру, було вжито додаткових заходів для дезінфекції приміщень і здійснено наступні тестування як працівників Святого Престолу, так і мешканців резиденційного комплексу, що дали негативний результат. Всього, виконано 170 тестів.

Таким чином, до шести зросла кількість осіб, уражених Covid-19, серед працівників Святого Престолу та громадян Держави-Міста Ватикану. Речник Апостольської Столиці запевнив, що ні Святіший Отець, ні його найближчі співробітники, не перебували в контакті з ними.

Про те, що у мешканця ватиканської резиденції «Дім святої Марти», підтверджено зараження коронавірусом, кілька днів тому повідомили італійські засоби суспільної комунікації. Із заяви Директора Ватиканського прес-центру стає зрозумілим, що Святий Престол очікував результатів численних тестів, аби мати змогу дати вичерпне повідомлення, і на основі отриманих результатів і вжитих заходів могти підтвердити, що «Дім святої Марти», як  і кабінети в Державному Секретаріаті, є безпечними.