Cвяткування 360-ліття львівських обітниць короля Яна Казимира
  • Нед, 10/04/2016 - 15:40

9 квітня у Митрополичій Базиліці відбулися головні святкування 360-ліття львівських обітниць короля Яна Казимира. Перед початком урочистого богослужіння Архієпископ Мечислав Мокшицький привітав достойних гостей з України та з Польщі.

Серед них були представник президента Польщі Анджея Дуди – міністр Адам Кв’ятковський, польські парламентаристи на чолі з Маршалком Сенату РП Станіславом Карчевським і Віце-Маршалком Сейму ПР Ришардом Терлецьким, Надзвичайний і Повноважний Посол ПР в Києві Генрик Літвін, Генеральний Консул ПР у Львові Вєслав Мазур, професори Люблінського Католицького Університету та учасники присвяченої ювілею Міжнародної наукової конференції.

Були присутні заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний і Міський голова Львова Андрій Садовий. Численні паломники прибули з Польщі. Святу Месу очолив і виголосив проповідь Архієпископ Ченстоховський Вацлав Депо, з яким співслужили єпископи з України і Польщі. 

Архієпископи Мечислав Мокшицький і Вацлав Депо відновили обітниці перед чудотворним образом Матері Божої Ласкавої.

Святкове богослужіння супроводжували оркестр і хор «Nicolaus» з Крачкової, а всі богослужіння транслювало телебачення «TRWAM».

Після завершення Святої Меси міністр Адам Кв’ятковський оголосив вітальний лист президента Польщі Анджея Дуди. Спеціальне послання Сенату ПР оголосив Маршал Сенату РП Станіслав Карчевський.

Архієпископ Мокшицький подякував присутньому директору Радіо Марія і телебачення «TRWAM» о. Тадеушу Ридзику за трансляцію.

Після Святої Меси архієпископ Мечислав Мокшицький запросив на прийняття всіх гостей до Львівської Митрополичоїй Курії.