Демонстрація на захист життя в Мадриді
  • Втр, 25/11/2014 - 14:18

В Іспанії не зникає відлуння суботньої демонстрації на захист життя і проти закону про аборти. Під гаслом «Кожне життя є важливим» вулицями Мадрида пройшли тисячі людей, вимагаючи, щоб уряд дотримався виборчих обіцянок.

Мільйон чотириста тисяч осіб, за словами організаторів, тільки шістдесят тисяч, за даними поліції, взяли участь у суботній демонстрації на захист життя, жінок і материнства. Її підтримали 140 асоціацій pro-life з 27 країн. Демонстрація була відповіддю на вилучення урядом прем'єр-міністра Рахоя законопроекту про аборти, головною метою якого було захистити право на життя. Йшлося про заміну спірного закону про аборти, який прийняв уряд прем'єр-міністра Сапатеро, відповідно до якого вбивство ненародженої дитини стало законним.

Учасники демонстрації не приховують свого розчарування щодо позиції уряду, для якого голоси на виборах є важливішими за людське життя. Численні випадки корупції, соціальна та економічна ситуація в країні і високий рівень безробіття, особливо серед молоді, це наступні причини невдоволення. Багато осіб відкрито говорили, що не голосуватимуть за Народну партію (Partido Popular), тому що вона не дотрималася своїх передвиборчих обіцянок. «Звертаюся до Маріано Рахоя, – сказав Беніньо Бланко з Іспанського форуму сімей. – Від тебе залежить заміна чинного закону іншим, який справді буде захищати життя. Ти ще маєш час. Винним є і той, хто приймає закон, так і той, хто його не усуває. Маєш велику політичну відповідальність, щоб зробити те, що обіцяв», – сказав Беніньо Бланко.

В оголошеному з цієї нагоди маніфесті вимагали дотримання виборчих обіцянок і політики, яка захищала б життя, жінку і материнство. Організатори оголосили наступну демонстрацію на 14 березня.