Держдеп США боїться політичних наслідків визнання геноциду християн на Близькому Сході
  • Втр, 23/02/2016 - 12:53

Американський уряд боїться визнати знищення християн на Близькому Сході геноцидом, оскільки боїться політичних наслідків такого визнання. Про це пише «National Review». Представники Деждепартаменту США постійно виправдовуються, що мовляв те що ІДІЛ чинить з християнами не є геноцидом, оскільки на їхню думку, ІДІЛ дав можливість християнам, або прийняти іслам, або платити спеціальний податок. Американські чиновники також наполягають на тому, що у них, начебто, нема доказів, що ІДІЛ планує знищити усіх християн на підконтрольних йому територіях.

Більшість оглядачів висуває думку про те, що попри вистачальні, добре аргументовані докази американська Адміністрація не визнає факт геноциду близькосхідних християн з чисто політичних мотивів. Адже, визнання факту геноциду змушує підписантів Конвенції про геноцид діяти усіма засобами, включно з військовими для запобігання геноциду та захисту його жертв.

Окрім цього визнання факту геноциду християн на Близькому Сході вимагає від підписантів Конвенції про геноцид не тільки військового втручання, але й активну гуманітарну допомогу, отримання притулку, забезпечення можливості на мирне життя.

Багато хто уже порівнює мовчанку Адміністрації президента Обами із замовчування у часі ІІ світової війни Адміністрацією президента Рузвельта факту нацистського геноциду євреїв.