Емір Катару пообіцяв допомогу маронітському патріарху
  • Птн, 25/10/2013 - 09:33

Емір Катару пообіцяв патріарху Маронітському допомогти у звільненні двох викрадених півроку тому в Сирії греко-православного та сирійсько-православного єрархів з Алеппо. Шейх Тамім бін Халіфа Аль Тані зустрічався з ним вчора. Кардинал Бешара Бутрос Раї прибув до Катару на запрошення 33-річного монарха, який в червні цього року перейняв на себе владу, після зречення свого батька. Зауважимо, що ця держава, розташована в східній частині Аравійського півострова, є одним із спонсорів сирійських бойовиків, що борються проти режиму президента Сирії – Башара Ассада.

Також емір Катару повідомив ліванського прелата про своє рішення виділити в столиці Катару – Досі, земельну ділянку для будівництва маронітської церкви, яка буде також служити католикам інших обрядів. При цьому Шейх Тамім наголосив, що він піклується про збереження християнської присутності на Близькому Сході. Маронітський патріарх, зі свого боку заявив, що «християни мають своє місце в мусульманській цивілізації і покликані співпрацювати в боротьбі з фундаменталізмом і зміцненні та захисті свободи».

Після вчорашньої зустрічі, кардинал Раї зауважив поміркованість, яку виказує катарський монарх, який заявив, що він проти війни і фундаменталістських рухів, які, на його думку, не служать релігії. Він також повторив кілька разів, що стурбований збереженням присутності християн в мусульманському суспільстві.

Натомість, на протилежному полюсі сирійського конфлікту також порушено справу двох викрадених православних митрополитів. Президент Башара Ассад розглянув цю справу під час зустрічі з главою громадської безпеки – генералом Ібрагімом Аббасом. Нещодавно, він відіграв важливу роль у звільненні дев'ятьох ліванських шиїтських паломників, які були викрадені близько Алеппо півтора року тому.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va