Тезе: Солідарність і «універсальне братерство» по всьому світі
  • Срд, 17/09/2014 - 11:59

Задля «універсального братерства» спільнота Тезе виступила з ініціативою, за якою кілька молодих людей житимуть в Україні і відвідуватимуть християн з різних Церков.

До великого зібрання, яке відбудеться в Тезе в серпні 2015 року, спільнота прагне поглибити з молодими людьми по всьому світу роздуми щодо нової солідарності, яка може привести людство ближче один до одного, створюючи універсальне братерство.

Щоб зробити ці роздуми більш конкретними, з липня невеликі групи молодих людей були відправлені в різні країни як «Невеликі тимчасові спільноти» для того, щоб молитися, щоб відвідати християн різних церков, щоб допомогти з соціальними проектами. Це тимчасові ініціативи, тривалістю кілька тижнів. Вони складаються з молодих людей, а не братів спільноти.

З Києва, України, молодий француз, Ілан, написав: «Я зрозумів, що це дуже важливо для людей тут бачити, що деякі люди готові приїхати, щоб зустрітися з ними в нинішній ситуації». Від Порто, Португалія, німецька дівчина, Джудіт, написала: «Наше спільне життя було структуроване по часу, ми мали молитву три рази на день, і роботу в соціальному центрі приходу. Ми працювали з маленькими дітьми, з підлітками, з бездомними і літніми людьми». З Брюсселю, Бельгія, молодий француз, Марк згадував: «Ми працювали з Poverello, бельгійською християнською асоціацією, куди  бездомні люди можуть  прийти і придбати їжу за дуже низькою ціною, випити чашку чаю або кави. У нас також було три молитви в день».

Брати з Тезе