Фатімська процесія у Львові 13 травня 2016 року
  • Суб, 14/05/2016 - 18:38

Увечері 13 травня 2016 року після св. Меси у храмі Матері Божої Громничної духовенство, монашество та вірні з усіх парафій РКЦ у Львові процесійно пройшли вулицями міста, довкола ратуші.

Отець Яків Ґонцяж ОР, котрий очолював Святу Євхаристію у своїй проповіді пригадав, що 99 років Матір Божа вперше об’явилася пастушкам у португальській Фатімі. Домініканець пояснив наступні важливі дати. Цього року Домініканський Орден відзначає своє 800-ліття. Рівно 70 років тому – 13 травня 1946 року домініканці відправили останню св. Месу у своєму монастирському костелі Божого Тіла, звідки із вигнала радянська влада, а храм перетворила на склад, згодом на музей атеїзму.

Попри всі старання, домініканцям так і не вдалося повернутися до свого монастиря і костелу у Львові. Домініканець о. Яків Ґонцяж зокрема закликав присутніх благати Господа, аби простив тим, хто чинив зло, може несвідомо, та просвітив їх Божим Милосердям. Ревні молитви були занесені за припинення війни на сході Україні та мир і злагоду в нашій державі. 

Генеральний Вікарій Львівської Архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек пригадав, як 35 років тому, 13 травня 1981 року, була сприйнято повідомлення про замах на життя Святішого Отця Йоана Павла ІІ: «Та звістка нас приголомшила, і всі ми чекали на новини з Ватикану, чи Світший Отець ще живе і що з ним? Адже на таке ніхто не міг сподіватися. Це була трагічна днина, проте, як виявилося, Матір Божа врятувала Папі життя».