Футболісти «Реал Мадрид» пожертвували кубок Ліги чемпіонів Богородиці з Альмудени
  • Пон, 03/06/2024 - 18:10

Футболісти команди "Реал Мадрид" перемогли дортмундську "Боруссію" з рахунком 2:0 і завоювали черговий кубок Ліги чемпіонів. Після повернення з фіналу в Лондоні спортсмени вирушили до катедри Матері Божої Альмуденської. Там вони пожертвували їй свою перемогу та кубок.

Суботня перемога "Реала" стала п'ятнадцятим тріумфом клубу в Лізі чемпіонів. Матч проходив у Лондоні на знаменитому стадіоні "Вемблі". Після матчу гравці отримали найцінніший трофей у клубному футболі – кубок Ліги чемпіонів. Вже наступного дня переможці подарували його Богородиці.

Гравці разом із тренером Карло Анчелотті та членами тренувального штабу вирушили до найважливішого храму Мадрида, де знаходиться образ Богородиці Альмуденської. Це було перше місце, де вони побували після повернення до рідного міста. Кардинал Хосе Кобо Кано, Архиєпископ-митрополит Мадрида, чекав на спортсменів перед катедрою, пише pch24.pl.

Під час зустрічі з єрархом капітан команди Начо Фернандес урочисто приніс кубок Ліги чемпіонів до катедри, поклавши його до ніг Богородиці Альмуденської. Разом з гравцями та тренерами також був присутній президент клубу Флорентіно Перес.

«Бути чемпіоном — це привілей, який можна отримати зусиллями, але бути чемпіоном — це особиста та соціальна відповідальність. Вітаю всю команду, тренерів і весь клуб за старання та роботу. Ви показуєте, слава Богу, що спорт – це спосіб оцінити та проявити свої таланти, і ви також говорите нам, що спорт служить для побудови кращого суспільства. Як каже Папа Франциск, спорт вчить нас цінності братерства», – наголосив кардинал Хосе Кобо Кано.

Подяка Богородиці з Альмудени та дарування трофею Ліги чемпіонів – не перший подібний захід за участю гравців «Реала». Цю традицію продовжили наступні покоління гравців. Востаннє спортсмени були нв катедрі з такою ж метою у 2022 році, а ще раніше – у 2018 році. Тоді вони теж виявилися кращими в Європі, вигравши фінал Ліги чемпіонів.