Глава УГКЦ у Канберрі провів зустріч з представниками влади та опозиції Австралії
  • Чтв, 25/09/2014 - 12:36

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви під час душпастирського візиту до Австралії в будинку Парламенту зустрівся з міністром соціальної політики Австралії Кевіном Андрюсом та лідером федеральної опозиції Австралії Біллом Шортеном. Під час зустрічі Глава УГКЦ подякував міністрові Андрюсу за підтримку, яку надає австралійський Уряд Україні. Для України сьогодні це дуже важливо.

Також Глава Церкви подякував високопосадовцю за підтримку української діаспори в Австралії. Крім того, Блаженніший Святослав висловив радість, що Австралія вирішила відкрити своє дипломатичне представництво в Україні. Глава Церкви розповів австралійському урядовцеві, що для того аби відвідати Австралію, він мусив отримати візу в австралійському консульстві в Москві. За його словами, з відкриттям посольства відкриється і нова сторінка у відносинах між Австралією та Україною.

Наприкінці зустрічі міністр Кевін Андрюс та Глава УГКЦ обмінялися подарунками. Пан Андрюс подарував Блаженнішому скляну тацю в аборигенському стилі. А Глава Церкви - презентаційне видання про нашу Церкву англійською мовою.

Після цього Глава УГКЦ зустрівся з лідером федеральної опозиції Австралії Біллом Шортеном. Австралійський опозиціонер попросив Главу Церкви розповісти про релігійну ситуацію в Україні, зокрема про становище єврейських громад. Блаженніший Святослав наголосив, що в Україні нема жодних релігійних конфліктів. Повідомив, що в нас діє Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, до якої входять представники всіх релігій та віросповідань в Україні. І ВРЦіРО завжди приймає єдине рішення.

Предстоятель подякував панові Шортену за підтримку України і подарував йому презентаційне видання про УГКЦ.

Слід відзначити, що участь у зустрічі також взяли: владика Петро (Стасюк),  голова єпархіальної ради Марія Яроцька та генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів.