Глава Верховного суду Алабами заборонив гей-шлюби в штаті
  • Нед, 10/01/2016 - 11:58

Голова Верховного суду штату Алабама (США) Рой Мур в середу, 6 січня, наказав суддям штату припинити видачу шлюбних ліцензій одностатевим парам, незважаючи на рішення Верховного суду США, прийнятого в минулому році, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Charisma News.

Його рішення зазнало негайної критики з боку гей-активістів і різних експертів у галузі права, які стверджують, що рішення Верховного суду США, прийняте минулого червня, дає право одностатевим парам одружуватися у всіх 50 штатах країни.

Суддя Мур, у свою чергу, підкреслив, що відповідно до елементарних принципіви федеральної юрисдикції це рішення не має юридичної сили в Алабамі, тому що поширюється тільки на штати Мічиган, Кентуккі, Огайо і Теннессі, де судовий розгляд було ініційовано спочатку. А ось Верховному суду штату Алабама ще належить вирішити, як йому ставитися до аргументів Верховного суду США. Про це повідомив офіційний сайт Південної Баптистської Конвенції Baptist Press.

А на сайті Noticias Cristianas нагадали, що ще в березні минулого року Верховний суд Алабами прийняв рішення про припинення реєстрації одностатевих шлюбів на території штату. При цьому судді відзначили, що протягом двохсот років закони штату Алабама дозволяли шлюб лише між чоловіком і жінкою. Вони особливо підкреслили, що ніщо в Конституції США не змінює і не скасовує сформовану практику.

На сайті Baptist Press зазначили, що вже 7 січня, на наступний день після нового рішення голови Верховного суду Алабами, як мінімум у трьох відділеннях службовці відмовилися видавати ліцензії на шлюб одностатевим парам.

Нагадаємо, що 3 вересня, федеральний суддя штату Кентуккі відправив на кілька днів за грати чиновницю округу Роуен 49-річну Кім Девіс звинувативши її в неповазі до суду, тому що вона відмовлялася реєструвати одностатеві шлюби і забороняла це робити іншим співробітникам свого офісу.