Громада УГКЦ м. Фоджія відсвяткувала свій перший храмовий празник у новому храмі
  • Пон, 11/04/2016 - 18:42

У неділю, 10 квітня 2016 р., громада УГКЦ м. Фоджія відсвяткувала свій перший храмовий празник Благовіщеня Пресвятої Богородиці. У цей особливо святковий день храм, який нещодавно був наданий місцевим італійським єпископом у виключне користування українській спільноті, був заповнений вірними з м. Фоджії та околиць. На храмове свято були запрошені о. Роман Кривий з Авеліно і о. Любомир Сітко із Пескари, які разом із капеланом громади м.Фоджія о.Олегом Григорцем відслужили Божественну Літургію.

Після Літургії о.Роман виголосив проповідь, наголошуючи, зокрема, про долю української жінки-заробітчанки. «Не все так просто. Багато моїх землячок в один прекрасний день стають непотрібними нікому. Ми знали лише одне: якщо я далеко від сім'ї, якщо я не можу обійняти внука, якщо я не можу приготувати обід для сина, чоловіка, значить я обов'язково повинна компенсувати це чимось іншим. Ось і живуть тут мої земляки, рахуючи дні до зарплати, щоб чимскоріш все відправити і спокійно знову рахувати дні. Але ми не врахували однієї речі. Ми не відкупимося таким чином. Прийде завтра.Сили покинуть. А може навіть і хвороби нагрянуть. Що будемо робити ? Чи маємо ми з рідними нам людьми такий зв'язок, щоб не залишитися за бортом. Щоб цього не сталося так, то для цього треба нам діяти вже тепер. Тільки з правдивою вірою в щирій молитві ми можемо випросити у нашого милосердного Бога, щоб взяв під опіку як наших рідних, так і нас. Бо де царює Бог, там є любов», - відзначив проповідник. Перший храмовий празник - це новий крок у житті парафії. З цієї нагоди душпастирі привітали парафіян, побажавши, щоб Пресвята Богородиця завжди просвітлювала серця та наповнювала їх милосердям і любов’ю до Бога. До привітань приєднався також місцевий італійський священик о.Луїджі. На завершення відбувся святковий концерт та фуршет.