Грузинська православна церква відкинула проект екуменічного документу Всеправославного собору
  • Птн, 26/02/2016 - 02:33

Грузинська православна церква відкинула проект документу про екуменізм Всеправославного собору, який має відбутися у червні цього року на грецькому острові Крит, і тим поставила під загрозу проведення цього заходу. Про це повідомляє «CatholicCulture.org».

Відмова одного з очільників однієї із 14 автокефальних церков, визнаних іншими православними церквами, станови серйозну перепону для проведення собору, оскільки може заблокувати прийняття на ньому запланованих рішень. Адже погодженим очільниками православ’я ключем роботи Всеправославного собору є що будь-який документ цей собор може прийняти тільки одноголосним консенсусом, тобто, отримати одностайне схвалення всіма автокефальними православними церквами. Опозиція грузинської православної єрархії свідчить про глибоке несприйняття ідей екуменізму в певних православних колах.

Католікос-патріарх всієї Грузії Ілля ІІ від імені Грузинської православної церкви заявив, що Синод цієї церкви відкидає документ про екуменізм. «Наша церква є на те, щоб спасати нашу країну, наш народ. І вона буде й на майбутнє продовжувати стояти як твердий охоронець православ’я» - заявив грузинський Патріарх.