Хіротонія Екзарха Харківського відбудеться 21 травня
  • Пон, 28/04/2014 - 16:18

21 травня, у день пам’яті святого Івана Богослова, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5) відбудеться архиєрейська хіротонія ієромонаха Василя Тучапця, ЧСВВ. Архиєрейська Літургія з Чином архиєрейської хіротонії розпочнеться об 11.00.

Напередодні, 20 травня, у храмі Святого Василія Великого (Вознесенський узвіз, 7) відбудеться Чин архиєрейського найменування (початок о 18.00).

Головним святителем буде Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, а співсвятителями - владика Василь (Медвіт), Єпископ-емерит Донецько-Харківського екзархату, та владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький.

Як ми повідомляли, у середу, 2 квітня 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск, взявши до уваги рішення Синоду Єпископів УГКЦ про поділ Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів на єпископа та призначення на Екзарха Харківського високопреподобного отця Василя Тучапця, дотеперішнього ігумена монастиря Святого Василія Великого в Києві та провінційного вікарія. Новому єпископу надано титулярний осідок Чентуріонес.

Харківський верховноархиєпископський екзархат утворений шляхом виокремлення його з дотеперішнього Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. Він охоплює територію Харківської, Сумської та Полтавської областей, з осідком у Харкові. До Донецького екзархату тепер належать: Донецька, Запорізька, Дніпропетровська і Луганська області. Екзархом Донецьким є владика Степан (Меньок).

Департамент інформації УГКЦ