Хорватські греко-католики відбули прощу до місця свого заснування
  • Нед, 28/09/2014 - 19:10

27 вересня, як повідомляє Інформаційна Католицька Агенція Хорватії (ІКА), хорватські греко-католики, на  чолі зі своїм Архиєреєм Крижевацьким владикою Ніколом Кекічєм, відбули прощу до місця де був осідок Марчанської єпархії, заснованої у 1611 році для католиків східного обряду. Першим єпископом цієї єпархії був єпископ, який належав до сербського Печського патріархату Симеон, який приступив до єдності з Католицької Церквою. У 1777 Апостольский Престіл укинув цю єпархію, заснувавши замість неї єпархію у Крижевцях.

У часи існування Марчанської єпархії в самій Марчі був монастир, який спалили допоміжні війська турків, які складалися з православних сербів, в одному з нападів на Габсбургську Монархію. Зараз на місці монастиря знаходиться невелика каплиця св. Архангела Михаїла, наріжний камінь під яку благословив папа Бенедикт ХVІ в часі свого апостольського візиту до Хорватії.

До сьогодні існує титул Архимандрита Марчанського, який Крижевацький владика надає особливо заслуженим священикам-монахам у своїй єпархії.