Християни Пакистану молилися за жертв антихристиянських нападів
  • Пон, 22/09/2014 - 21:14

Особливу молитву за померлих сьогодні зорганізували в церквах Пакистану. Християни молилися за жертв найкривавішого масового вбивства послідовників Христа, який відбувся в цій країні. Рік тому два терористи-смертники підірвалися перед англіканською церквою Усіх Святих у Пешаварі. Загинуло 106 осіб, які брали участь в недільній Літургії. Вибух – "символ західного культурного імперіалізму" – взяла на себе ісламська група Солдати Бога, пов'язана з пакистанськими талібами. Винні не були покарані, а сім'ям загиблих до нині не виплатили обіцяної компенсації від пакистанського уряду.

«У країні далі загальна відсутність безпеки, християни живуть під постійною загрозою і страхом за майбутнє», – підкреслює Сесіл Чаундрі з комісії справедливість та мир пакистанського єпископату. Він зазначає, що після вибуху в минулому році, багато християн втекли з Пешавару, а інші просто вирішили емігрувати з країни. Хоча пакистанський уряд пообіцяв захищати місця поклоніння, опікуватися християнами і дати компенсацію сім'ям загиблих, але жодну з цих обіцянок не виконав.

Варто зазначити, що рівно через тиждень після кривавого нападу на англіканську церкву в Пакистані знову пролилася кров. На одному з базарів через черговий вибух загинули щонайменше 42 осіб.