Єпископ Павло Гончарук: я відчув, що Україна глибоко в серці Папи
  • Срд, 29/05/2024 - 17:59

Під час загальної аудієнції Харківсько-Запорізький Римо-Католицької Церкви в Україні попросив у Папи благословення для українських військових капеланів.

Серед учасників загальної аудієнції, яка в середу, 29 травня 2024 р., відбувала на площі Святого Петра у Ватикані, був також преосвященний Павло Гончарук, Єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні. Після того, як Папа Франциск завершив зустріч з паломниками проказуванням молитви «Отче наш» та уділив своє благословення, він мав нагоду поспілкуватися зі Святішим Отцем. Про свої враження єпископ Павло розповів у коментарі для Радіо Ватикану – Vatican News.

«Зустрічі з Папою завжди є зворушливим моментом, тому що я розумію, що це – Наступник апостола Петра, знак присутності та єдності Церкви. Я дякую Богу за те, що я сьогодні міг бути на цій аудієнції, а також підійти, щоправда, дуже коротенько, бо багато людей ще чекало за мною. Ми привіталися з Папою. Папа сказав: “Слава Ісусу Христу!”, коли почув, що я з України. Я також сказав, що я відповідаю за військових капеланів від Римсько-Католицької Церкви в Україні, показав йому шеврон нашого служіння і попросив про благословення. Їх було два, то я один залишив йому на пам'ять, а один забрав з собою. Я подякував за молитву, за допомогу і також подарував маленький значок-герб України. Це був дуже теплий момент. Коли я показав шеврон наших військових капеланів, в нього з’явився вираз не стільки зворушення, як уваги та зацікавлення, відразу рукою доторкнувся. Тобто, видно, Україна є глибоко в його серці».