Єпископ стає пустельником
  • Втр, 23/08/2022 - 18:04

Єпископ-помічник сиро-малабарської єпархії Палаї в Індії Джакоб Мурікен вирішив втілити своє бажання, яке довго стримував, і стає пустельником.

Як стало відомо, 59-річний єпископ зрікається свого служіння, щоб решту свого життя провести в усамітненні та молитві. Це рішення від прийняв за згодою синоду єпископів Сиро-Малабарської Церкви. Титул єпископа за ним збережеться.

Як розповів в одному з інтерв’ю, він «слідував Божому натхненню». Єпископ зі східної Церкви, яка є в єдності з Римом, вже раніше потрапляв на перші шпальти медій, коли в 2016 році віддав нирку хворому індусові.

Прикладом для наслідування для нього є св. Франциск з Асижу, відомий своєю простотою та строгим способом життя. Вільний час проводив із священниками на пенсії в їхньому домі. Їздив громадським транспортом. Подарунки, які отримував, відправляв до осередку для розумово неповносправних осіб.

Єпископ Мурікен вже виїхав зі своєї резиденції, щоб переїхати до пустелі в єпархії Канжірапалли. «Усамітнення допоможе змінити Католицьку Церкву і людей у всьому світі», - сказав він.

Католицька Сиро-Малабарська Церква – це одна зі східних Церков, яка свій початок виводить від св. Апостола Томи і налічує близько 4,5 мільйонів вірних, які проживають переважно у штаті Керала, Індія.