Єпископ Віталій Кривицький про візит Папи: це був би добрий жест до всіх українців
  • Срд, 13/07/2022 - 12:59

Київсько-Житомирський римо-католицький єпископ ділиться думками про важливість ймовірного візиту Папи Франциска, який буде підтримкою для всього народу, а не лише католиків.

В інтерв’ю для «Reurters» на початку липня Папа Франциск, серед іншого, підтвердив своє бажання здійснити візит до Києва, щоби виразити підтримку народові, який страждає від війни. Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами і міжнародними організаціями архиєпископ Пол Ґаллаґер нещодавно сказав, що безпосереднє вивчення можливості такої подорожі розпочнеться після повернення Святішого Отця з Канади.

Наш кореспондент в Україні о. Маріуш Крав’єц, SSP, попросив поділитися думками з приводу можливого візиту Папи очільника Київсько-Житомирської дієцезії єпископа Віталія Кривицького, який переконаний, що приїзд Святішого Отця був би добрим жестом щодо всіх українців, не лише католиків. За його словами, приїзд різних високопосадовців та діячів світу культури, релігійних представників до країни важливою підтримкою для народу в такий складний час. «Ми достатньо чуємо про підтримку Папи, про його молитви, про його проповіді та жести, не зосереджуємося тільки на тих гаслах, реченнях, про які трублять медіа. Ми знаємо про любов Папи до України», – підкреслює ієрарх, додаючи, що зрозумілим є те, що цей візит буде відбуватися в іншому форматі, ніж інші Апостольські подорожі, адже в сучасних обставинах годі думати про велелюдні богослужіння та зустрічі, що збирають десятки чи сотні тисяч вірних.