Єпископат США вимагає від Барака Обами захистити християн в Іраку
  • Втр, 26/08/2014 - 20:04

Керівник Конференції єпископів Сполучених Штатів Америки архиєпископ Джозеф Куртц передав до Вашингтона звернення до президента Барака Обами: американські єпископи домагаються якнайшвидшого включення США в процес надання допомоги християнам Близького Сходу.

«З болем у серці пишу Вам про проблему, вирішення якої не терпить зволікання. Проблемою цією є стан християн та інших релігійних меншин в Іраку», - йдеться в листі.

Раніше Папа Франциск відправив лист генсекретарю ООН Пан Гі Муну, в якому він звертає увагу світової громадськості на той факт, що християни та інші релігійні меншини Іраку змушені втікати з місць свого постійного проживання. Будівлі, в яких проходять богослужіння і які мають велике значення як пам'ятки релігійної спадщини, піддаються знищенню.

Католицькі єпископи і народ Сполучених Штатів поділяють у своїх серцях ті страждання, сльози і розпач, які відчувають зараз переслідувані, говориться в зверненні.

Єрархи подякували американській адміністрації за вже надану гуманітарну допомогу біженцям, «які часто були змушені втікати в чому були». Однак вжитих заходів явно недостатньо. Єпископи нагадують, що недавно Папа Франциск закликав міжнародне співтовариство «вжити всіх необхідних заходів для того, щоб зупинити і зробити неможливою систематичну агресію проти релігійних меншин».

«Ми вимагаємо, щоб парламент Сполучених Штатів відповів конкретними справами на наше звернення», - також говориться в листі.

Єпископи закликають американців взяти активну участь у наданні допомоги всім близькосхідним послідовникам Христа. Також вони закликають громадян США дати відчути своїм політичним представникам, наскільки важливо для них, як виборців, є  якнайшвидше вирішення сформованої в Іраку ситуації.

Звернення закінчується молитвою про дарування американському народу мудрості та відваги, які допоможуть повернути мир в Ірак і залікувати рани, нанесені агресорами.