Єрусалим: євреї вимагали від абата-бенедиктинця зняти нагрудний хрест
  • Чтв, 20/07/2023 - 14:42

До німецького бенедиктинця, абата Никодима Шнабеля з абатства Сіон Хіл, почали чіплятися в Єрусалимі перед Стіною Плачу. Працівниця Western Wall Heritage Foundation (Фонду Спадщини Стіни Плачу) – організації, що відповідає за питання, пов'язані зі Стіною Плачу – сказала йому зняти нагрудний хрест. Абат сказав, що не робитиме цього, тому що це носити хрест – його обов’язок, що випливає з його католицької віри. Виникла сварка, яку зняли на відео. Про це повідомляє pch24.pl.

Абат Никодим Шнабель вже віддавна повідомляє про погіршення становища християн в Єрусалимі. Кілька тижнів тому він зізнався, що не минає жодного дня, щоб його не обплювали євреї. Цього разу в нього вимагали заховати хрест.

Працівниця Фонду Спадщини Стіни Плачу стверджувала, що нагрудний хрест абата занадто великий і що його недоречно носити в такому місці, як Стіна Плачу. це нібито випливає з якихось невизначених “нових правил”.

Абат відповів, що не зніме хреста, бо як католицький священник за приписами і вірою зобов’язаний його носити. Сварку зафіксував журналіст німецького Spiegel.

– Це була не надто гарна кульмінація чудової подорожі Старим Містом. Справді сумно, що клімат у цьому прекрасному місті так сильно змінився не в кращу сторону через нове управління”, – написав отець Шнабель у Твіттері.