Європейські інституції повинні прислухатися до голосу християн
  • Птн, 20/06/2014 - 10:50

«Разом, щоб заохочувати культуру миру і захисту життя». Таке гасло супроводжуватиме 42-ге засідання генеральних секретарів Європейської єпископської конференції, яке розпочалось у Страсбурзі й триватиме там до неділі, 22 червня.

У Страсбурзі розташований осідок Ради Європи – єдиної міжнародної організації, до якої належать ради всіх країн, представлених в Раді єпископських конференцій Європи. Перед початком засідання спеціальну заяву зробив Генеральний секретар.

«Роль і значення, яку Рада Європи має для всіх європейських народів не тільки в політичних аспектах, але в першу чергу в соціальному та культурному, є настільки значною, що видається доцільним зустрітися саме в Страсбурзі, – пише о. Дуарте да Кунья. – Ми хочемо знати все про роботу Ради Європи, поглибити взаємне знання і донести голос Церковної спільноти туди. Ми переконані, що місія щодо заохочення та захисту прав людини, верховенства закону та демократії, які є основою Ради Європи, набуде повного сенсу відповідно до того, на скільки вони будуть підтримувати мир, інтегральний розвиток людини, захист свободи і життя. Це є в самому серці місії Церкви. У спільній діяльності є актуальним, щоб християни і Церкви були все більше свідомі та обізнані в питаннях, порушених на європейському рівні. Вони повинні виступати як представники громадянського суспільства і мати належну роль в тих місцях, де приймаються рішення».

Страсбурзьке засідання генеральних секретарів Європейської єпископської конференції почалося з доповіді о. Ігнаціо Кефальє від Постійного представництва Святого Престолу при Раді Європи. Він говорив на тему: «Рада Європи і виклик для Церкви».