Індійський уряд обіцяє захищати християнські церкви і школи
  • Нед, 15/02/2015 - 14:51

Прем'єр-міністр Індії оголосив, що зобов’язується посилити захист навколо церков і християнських навчальних закладів в столиці країни. Він закликав водночас провести ефективне розслідування антихристиянських атак, яких останнім часом побільшало в Делі, щоб притягнути винних до відповідальності. Під час зустрічі з поліцією Нарендра Моді засудив насильство, спрямоване проти послідовників Христа, і підкреслив, що антихристиянських актів вандалізму не можна допустити знову.

Подібну заяву зробив новий керівник місцевого самоврядування в Делі, він переміг на останніх виборах правлячу Народну партію, яку підтримують індуїстські фундаменталісти. Арвінд Кеджрівал пообіцяв представникам всіх релігійних меншин, в тому числі християнам, що буде дбати про їхню безпеку. Він зазначив, що влада не може терпіти нападів на церкви.

Християни, становище яких за останні тижні суттєво погіршилося в результаті діяльності індуїстських фундаменталістів, розраховують, що ці обіцянки політики виконають. Від  листопада минулого року в індійській столиці відбулося шість нападів на християнські церкви та інші християнські будівлі. Нападники навіть осквернили Святе Причастя. Торік в  Індії відбулось 147 антихристиянських інцидентів, у тому числі два вбивства.