Індонезія: ісламісти прагнуть шаріату, християни стривожені
  • Втр, 30/05/2023 - 11:08

Визнавці ісламу в Індонезії хочуть панування законів шаріату. Індонезійські християни «занепокоєні». І це не дивно, бо шаріат нічого доброго їм не принесе. 

Як зазначає pch24.pl, час зрозуміти, якою є правда: «релігійна свобода» - це ліберальний міф, який мусульмани не поважають, бо  й навіщо? Лише католики в ХХ ст. почали відмовлятись від католицьких держав на користь панування світських ідеологій. Наслідки такі, які є: в ісламських країнах панує шаріат, а у давніх католицьких – матеріалістичний атеїзм. Слід дивитись на речі реалістично і робити висновки.

Понад 56% учнів середніх шкіл у п’яти великих містах Індонезії у анкетуванні висловились за застосування ісламського закону шаріату. Це викликало занепокоєннія серед церковних провідників та вчителів. «Усі сторони, включаючи Міністерство освіти і культури, повинні визначити чому в школах наростають нетолерантні погляди»,- зазначає о. Ентоні Бенні Сусетьйо, член скликаного президентом товариства у справах підтримки суспільної толерантності.

Опитування охопило 974 учнів, з яких 84,9% - мусульмани, 9,6% - протестанти і 3,3% - католики, із державних та приватних шкіл.

20% опитаних висловили готовність застосувати насильство у відповідь на образу своєї релігії. 33% готові обороняти свою релігію навіть ціною власного життя, а 61,1% зазначили, що почували б себе більш комфортно, якби усі учениці в школі носили хустини. Майже 52% молоді визнали США, Великобританію та Австралію «загрозою для індонезійської релігії і культури». Такі результати, на думку францисканця о. Вінсенсіуса Ларміна Мбула, глави Народної ради католицької освіти, є тривожним сигналом для шкіл.